En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Asla teslim olmayacağız

Kırıkkale -Alevi Kültür Derneği 2 Temmuz günü Dernek binasında 1993 YılındaPir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında...
Bu haber 378 kere okunmuş. 05.07.2021 Pazartesi 18:07

Kırıkkale -Alevi Kültür Derneği 2 Temmuz günü Dernek binasında 1993 YılındaPir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden yüzlerce candan 33 can gerici, şeriatçı, Cumhuriyet düşmanı katil sürü tarafından vahşice yakılarak katledilen ülkemizin Aydınlarını, Ozanlarını, Şair ve yazarları ile Saz çalıp, semahdönen gençlerimizi hayatlarını kaybedişlerinin 28. Yılında” Madımak Şehitlerini “ anma etkinliği yaptı.

 

 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliği madımak şehitlerinin isimleri okunarak resimlerine karanfil bırakıldı. Bağlama eşliğinde Madımak şehitlerine ait kaybettiğimiz ozanların dizeleri ve şiirleri okundu. Etkinliğe, Dernek Yönetici ve üyelerinin yanı sıra CHP Kırıkkale Millet Vekili Ahmet Önal, CHP il Başkanı Avukat: Onur Yüksel Bozdağ, CHP Kadın kolu başkanı: Serpil Bakkal ve yönetim kurulu İle Sosyal Demokrasi Derneği  Temsilcisi: Avukat Murat Çakırca ile KESK –Eğitim Sen Şube başkanı: Ayşe Avcı ve Yönetim kurulu ile Eğitim sen önceki dönem şube başkanları  Yüksel Şahin ve Yüksel Doğan katılarak destek verdiler.

 

YARGILANMALILAR

Şube başkanı Hüseyin Güney Alevi örgütlerince hazırlanan ortak Basın açıklamasını okuyarak yaptığı konuşmasında,” 1993 Madımak Katliamının öncesinde gerici, şeriatçı örgütlerin haftalarca nefret ve düşmanlık içeren bildiriler dağıtıp “CİHAT“ çağrılarıyla Sivas’a gelecek olan Aydınlarımızı ve canlarımızı hedef gösterdiler. Bu insanlık düşmanı katiller kan ve İntikam sloganlarıyla katliam için harekete geçerken, hiçbir devlet gücü onlara müdahale etmedi. Şeriatçı, yobaz katil sürüsü nefret saçarak slogan ve tekbirler eşliğinde güvenlik güçlerinin gözleri önünde bu barbarca katliamı gerçekleştirdiler. Dönemin siyasi sorumluları ile Derin Devlet, Gladyonun kanlı eli ortaya çıkartılarak Hukuk önünde yargılanmalılar.    

 

SAYGIYLA ANIYORUZ

Bugün çok daha net görüyoruz ki O gün Madımak Otelini kuşatan Zihniyet, bu gün ülkemizi çetelerce ve çağ dışı Cihatçı örgütlerce, siyasal İslamcı yapılanmalar, tarikat ve cemaatlerce çok rahat biçimde ülkemiz kuşatılmış durumdadır. Ancak biz Aleviler, Demokratlar, Laikler, Devrimciler ve yurtseverler asla karanlığa teslim olmayacağız. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Bu nedenle Madımak davasındaki zaman aşımı kaldırılsın. Madımak Utanç Müzesi olsun. Madımak şehitleri onurumuzdur saygıyla anıyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir