En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ekipler tarlaya indi

Kırıkkale'de hasat döneminin başlamasıyla hububat alımları da yapılmaya başlandı. Gıda tarım ve Hayvancılık il Müdürü Sırrı Yılmaz, beraberindeki teknik ekiple birlikte Delice İlçesinde üretici ve hububat alım satımı yapan esnafla bir araya geldi.
Bu haber 3284 kere okunmuş. 01.07.2018 Pazar 16:46

İNCELEMELER YAPILDI

Hububat alımı esnasında üreticilerle birebir ilgilenen ve sıkıntılarını dinleyen İl Müdürü Sırrı Yılmaz hububatta verim ve kalite incelemelerinde bulundu. Sonrasında TMO Çerikli Ajans Amirliği ve İlçe esnafını ziyaret eden İl Müdürü Yılmaz; alımı yapılan hububatın süne emgi durumu ile ilgili incelemelerde bulunarak süne ile mücadelenin önemine ayrıca sertifikalı tohumluk kullanımının da verim ve kalite üzerine olumlu etkilerine değindi. Ayrıca görüşmede üretici sorunları, hububat alım-satımının nasıl yapıldığı ve lisanslı depoculuk konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

ÜRETİCİLERLE PAYLAŞTI

Yılmaz; Sayın Bakanımızın yaptığı basın açıklamasında belirtmiş olduğu piyasa düzenleyici kurumumuz olan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün bu kapsamda 2 Temmuz 2018 Pazartesi gününden itibaren nohut alımına başlayacağını, 2018 yılı için nohut alım fiyatını ton başına 3.250 TL olarak belirlendiğini ve alım fiyatına ilaveten ton başına prim, mazot, gübre ve sertifikalı tohum desteği olarak verilen toplam 792 TL ile birlikte nohut üreticimizin eline ton başına 4.040 TL geçeceği haberini de üreticilerimizle paylaştı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir