En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tepki gösterdi

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, haftalık olağan basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bu haber 2741 kere okunmuş. 02.09.2018 Pazar 12:02

VATAN TOPRAĞI HALİNE GELDİ

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, olağan haftalık basın açıklamasında gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi İl binasında düzenlenen basın açıklamasında Vurgun, ekonomi başta olmak üzere, Ahlat’ta yapılması planlan köşkü değerlendirdi. Vurgun, konuşmasına, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ederek, Ağustos ayında kazanılan Malazgirt, Kosova ve Dumlupınar Zaferleri’ni kutladı. Sultan Alparslan’ın Malazgirt Zaferini unvan ve nam için yapmadığının altını çizen Vurgun, “Yeryüzünde hak ve adalet hüküm sürsün diye yapmıştı. Anadolu sadece kılıç ile vatan toprağı haline getirilmedi. Şifahaneler, medreseler, imarethaneler gönüllerin fetihleri ile vatan toprağı haline geldi. 30 Ağustos ise bin yıldır kaldığımız bu topraklarda bizi emperyalizmin kölesi yapanlara karşı kazanılan bir zaferdir. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

 

KARDEŞLİK RUHU İLE ATLATILMIŞTIR

Zaferlerden ele alınacak birçok dersin olduğunu ifade eden Vurgun, sözlerine, şöyle devam etti: “Bu büyük destanlara baktığımızda iki önemli gerçeği görüyoruz. Birincisi bağımsızlık ikincisi de birlik ve beraberliğimizin tesisidir. Şartlar ne olursa olsun, bu millet esarete boğun eğmez. Bağımsızlığından taviz vermez. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu aziz Milet aynı kararlığı tekrar ortaya koyar. Karşı karşıya kaldığı her durumu kardeşlik ruhu ile atlatmıştır. 77 düvel bir araya gelse bu ülkeden çakıl taşı koparamayacağını biliyor.”

 

ŞATAFATTAN UZAK DURURDU

“Büyük zaferler, büyük ufuklar gerektirir” diyen Vurgun, “Asıl zafer kılıç ile değil, strateji ve bilgiyle elde edilir. Bu yüzden Sultan Alparslan Malazgirt’i kazandığında, köşk, saray değil. Bir sistem, bir anlayış inşa etti. Anadolu kapıları bu anlayışla bizler açıldı. Sultan Alparslan cesaretliydi, ileri görüşlüydü, mütevazıydi. İstişareye önem verip, tecrübeden yararlanırdı. Âlimlerin fikrine önem verirdi. Adalet üzerine davranırdı. Haksız yere kimse zulüm edilmesine izin vermezdi. Halkın malına el atılmasına asla izin vermezdi. İsraf ve şatafattan uzak dururdu. Bugün ülke yöneticilerden kaçı böyle size bırakmak istiyorum. Şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Çadırlarda kurulan devletler saraylarla idame edilemez” şeklinde konuştu.

 

ÜLKE DÜZE ÇIKAMAZ

Ahlat’a yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Köşk’üne de değinen Vurgun, “Ahlat’ta 10 dönüm içende 1071 metrekare büyüklüğünde bir Cumhurbaşkanı Köşk yapılacak. Malazgirt zaferini kazanan Sultan Alparslan dahi ‘buraya bir köşk yapalım’ dememiştir. Bundan sonra gelen liderler de böyle bir ihtiyacı lüzum görmemişlerdir. Ülke ekonomisinin zor süreçlerden geçtiği bugünlerde, bu köşkün inşası neyle izah edilebilir konusunda ben acizim. Biz devlet büyüklerinden farklı bir davranış beklediğimiz için şaşırıyoruz. Hakikatken anlamakta zorluk çekiyoruz. Bugün milletimize bulunduğumuz zor ortamdan dolayı tasarrufu öğütleyenler bu israf ve şatafattan vazgeçmedikleri takdirde ülke ekonomisi düze çıkamaz” ifadelerini kullandı.

 

KONOMİ İFLASA MAHKÛMDUR

Ekonomideki sıkıntılara dikkat çeken Vurgun, “Her zaman söyledik, üretmeyen ekonomi i¢asa mahkûmdur. Seçimden önce de ifade ediyordum. Deniz bitti, duvarlara tosladık. Ekonomi bugün ki, prensiplerle idame edilemez. Bir konuda bizi sevindiren konularda var. Gerek Cumhurbaşkanı, gerek bakanlar bizim söylediklerimizi neredeyse kelimesine kelimesine tekrar ediyorlar. ‘Sanayileşmeden olmadan olmaz, teknoloji olmadan olmaz, tasarruf olmadan olmaz. Parayı beton gömerek kalkınmaz’ diyorlar. Tasarruf üretime yönelik olmayan her türlü harcamadır. İtibardan bile tasarruf etmek lazım. Ahlat’ın ve Malazgirt’in 1071 metrekarelik köşke değil, 1071 kişinin çalışacağı bir fabrikaya ihtiyacı vardı. Bu müjdeyi verselerdi, ellerini öperdim” diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir