En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Düğün seferberliği

Kırıkkale'de düğünlerde silah atılmasına karşı seferberlik İl Emniyet Müdüründen düğün sahiplerine silah magandası uyarısı Cuma namazında vaazda "silah atmayın" uyarısı yapıldı.
Bu haber 3470 kere okunmuş. 01.07.2018 Pazar 16:47

DÜĞÜN ÇALIŞMASI

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün hayata geçirdiği "Düğünlerde nöbetçi polis uygulaması" kapsamında İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu düğün sahipleriyle bir araya gelerek düğünlerde silah atılmaması konusunda uyarılarda bulundu. İl Müftülüğü de Emniyet Müdürlüğünün projesine destek vererek Cuma namazında vaazda düğünlerde silah atılmasına karşı uyarılar yaptı.  Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, silah atılmaması hususunda hafta sonu yapılacak düğün sahiplerinden destek istedi.

 

DESTEK İSTENİYOR

Düğünde silah artmadan dolayı bir gencin hayatını kaybettiğinin altını çizen Çorumlu, "Artık biz bir proje başlattık. Kırıkkale'de düğünlerde silah atılmasını istemiyoruz. Bu yüzden de bu hafta düğünü olan vatandaşlarımızı davet ettik. Sizin de desteğinizi istiyoruz. Biliyorum belki düğününüze gelen misafirlerinize hakim olamayabiliyorsunuz. Sizin en büyük sorununuz o. Böyle bir gelenek var. Hoş bir gelenek değil" dedi.

 

ÇORUMLU BİLGİ VERDİ

Çorumlu konuşmasına şöyle devam etti:  "İşte bakın genç bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Sizler diyorsunuz ki, 'düğüne gelen misafire nasıl bir şey diyeyim. Benim haberim olmadan atıyor' diyorsunuz. Doğru, şimdi biz her düğüne polis görevlendireceğiz derken, görevlilerimiz olacak. Sivil veya resmi görevlilerimiz olacak. Ancak düğünün içerisinde oturup yemek yiyip düğünün içinde tamamen sizinle birlikte olmayacak. Kapıda bekleyecek. Düğününüzün kapıda bekleyecek. Sizinle irtibatlı olacak. Sizden isteğimiz düğün başladığında, kalabalık geldiğinde mikrofonu alın 'bu düğünde silah atılmaz, atılmasını istemiyoruz' deyin. 'Benim düğünümde silah atılmasın' deyin.

 

ÜZÜCÜ OLAYLAR OLUR

Kırıkkale'de bu konuda kararlıyız. Aynen FETÖ ile mücadele uyuşturucu ile mücadele nasıl belli bir noktaya geldiyse Kırıkkale'de de bu konuda kararlıyız. Sizin düğününüz ilk olacak. Sizden de destek bekliyoruz. Sizin iradeniz dışında atan varsa lütfen görevli arkadaşlara söyleyin. Yasal işlem yapacağız. Eğer bunun önünü almazsak Allah korusun herhangi birimizin çoluğu, çocuğu veya bizler olabiliriz. O yüzden hepinizden destek istiyorum."

 

MÜFTÜLÜK DEVREDE

Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım Cuma namazı öncesinde Nur Camisi'nde yaptığı vaazında düğünlerde silah atılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Yıldırım, "Gençlerimiz, ailelerimiz ellerinde, bellerinde taşımış oldukları, arabalarında taşımız oldukları silahları çıkartıp havaya, oraya, buraya ateş ediyorlar. Allah'ın katında insanın canı değerlidir. İnsan değerli bir varlıktır. Bunun için taşkınlığa meydan vermeyelim. Birliği, o huzuru bozacak davranışlardan çekinelim. Bu kan kaynarken aynı zamanda içki ile de bütünleşirse belki bir kişinin canına kast edecek pozisyon meydan getirebilir Allah korusun. Allah muhafaza buyursun. Bazen oluyor ki, biz onu kullanmasını da bilemiyoruz. Kontrol etmesini de bilemiyoruz. Bazen havaya sıkıyoruz.

 

ZARAR VERMEYİN

Havadan gidiyor hiç farkında olmadan uzak bir yerdeki insana isabet edebiliyor. Allah korusun. Sonra çatıda bir yere dokunuyor oradan sekiyor, birine isabet ediyor. Allah korsun. Sonra onu kaldırırken kaldırmadan Allah korusun tetiğe dokunuluyor, birisinin canına kast ediliyor. Düğünlerde silah kullanmayalım lütfen. Birine zarar verebildiğimiz gibi cebimizi de zarar veriyoruz. Neticede onların mermileri bedava değil, ücretli. Aynı zamanda havaya sıkıyoruz israf da etmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir