En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Oyunlar oynadılar

KIRIKKALE'de bin 373 öğrenci, 'dedemin oyunlarını oynuyoruz' projesi kapsamında, 'topaç çevirme', 'çelik çomak', 'dokuztaş' gibi unutulmuş eski sokak oyunlarını oynadı.
Bu haber 840 kere okunmuş. 19.04.2019 Cuma 10:45

GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ortaklaşa program düzenledi. İlçe kapalı spor salonunda, 'dedemin oyunlarını oynuyoruz' projesi kapsamında düzenlenen programa, 14 okuldan bin 373 öğrenci katıldı. Program, bir öğrencinin temsilen cep telefonunu kırıp, 'sosyal medyaya hayır', 'telefona hayır', sokak oyunlarına evet' diyerek başladı. Öğrenciler, 'topaç çevirme', 'çelik çomak', 'dokuztaş' gibi unutulmuş eski sokak oyunlarını oynadı. Kaymakam Muammer Köken de öğrenciler ile birlikte ip atladı.

 

KAYMAKAM BİLGİ VERDİ

Keskin Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Ölmez, unutulmaya yüz tutmuş oyunların tekrar oynanması için öğrenciler ile bir araya geldiklerini söyleyerek, "Bin 373 öğrencimiz katılım gösterdi.  Çocuklarımız bugün burada geleneksel oyunlarımızı oynadılar.  Çocuklarımızın fiziksel ve kaynaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bugün burada farkındalık oluşturmak istedik" dedi. Keskin Kaymakamı Muammer Köken, programı 3 kurumun ortak düzenlediği, bin 373 öğrencinin katıldığını kaydetti. Kendisinin de oyunlara eşlik ettiğini söyleyen Kaymakam Köken, "Çocuklarımız artık bilgisayarın başında, tabletlerin başında vakit geçirmesin, dedelerinin oyunları ile büyüsün istiyoruz. Sağlıklı dinç nesiller olsun istiyoruz. Ben katılan bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir