En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gazetecilere tanıtım

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde hayata geçirilen İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kapsamında gerçekleşti.
Bu haber 86 kere okunmuş. 01.12.2022 Perşembe 18:57

GAZETECİLERE TANITIM YAPILDI

İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kapsamında ilimizi ziyaret eden uluslararası basın mensupları, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte Obaköy’de düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldiler. Uzman tercümanlar tarafından çevirmelerin yapıldığı kahvaltı programında Kırıkkale’nin tarihi hakkında bilgi veren Vali Tekbıyıkoğlu, savunma sanayinin Kırıkkale’de kurulmasından dolayı çevre illerden göç alarak Kırıkkale ilinin oluştuğunun altını çizdi.

 

VALİ BİLGİLER VERDİ

Vali Tekbıyıkoğlu, “Şehrimiz, Başkentimiz Ankara’nın hemen yanı başında bulunan yaklaşık 280 bin nüfuslu bir şehir. Kırıkkale 43 ilin bağlantı noktası olduğu için doğu ile batıyı, güney ile kuzeyi birleştiren bir şehirdir. Bizim şehrimiz, etrafından geçilip gidilecek bir şehir değil; içerisinde birçok güzellikleri, manevi durakları barından bir şehir. Biz şehrin yöneticileri olarak şehrimizin tarihi, kültürel ve manevi yönlerinin görünebilir olması için çalışmalar yapıyoruz. Yabancı basın mensuplarımızın da bu konuda bize vereceği katkıdan dolayı kendilerine teşekkür ederim” dedi. 

 

OBAKÖY ZİYARETİ

Obaköy’de düzenlenen kahvaltı programının ardından Vali Tekbıyıkoğlu, yabancı basın mensuplarına hediyeler takdim etti. Vali Tekbıyıkoğlu, kahvaltı sonrası Sırbistan/Belgrat kanalı olan Studio B’ye Kırıkkale’nin tarihi yerleri hakkında tercüman eşliğinde röportaj verdi. Bulgaristan, Bosna Hersek ve Romanya’dan gelen uluslararası basın mensupları ve sosyal medya fenomenleri kahvaltı sonrası Kırıkkale’nin tarihi yerlerinden Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonu, Keskin Sulu Mağara, Rahmi Pehlivanlı Sanat Evi, Taş Mektep, Hasandede Kulliyesi ve Peribacalarını ziyaret ettiler.

 

NERELERDE YAYINLANACAK?

Gün boyu Kırıkkale’nin tarihi ve kültüler yerlerini ziyaret ederek çekimler yapan basın mensuplarına Keskin Taş Mektep’te Abdallar Topluluğu tarafından müzik dinletisi yapılmasının ardından Kırıkkale’ye ait yöresel yemeklerde ikram edildi. Gezdikleri yerlerde fotoğraf, röportaj ve kamera çekimi yapan basın mensuplarının yaptığı çekimler Studio B, Novosti AD Beorag, Voyage Magazine, 24 Hours Newspaper Daily, 24chasa.bg, Travel Mix Channel, JP Televizija Sarajevo’da yayınlanacak.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir