En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Askon Cibuti’ye gitti

14 kişilik Kırıkkale heyeti ile Cibuti’ye iş seyahati gerçekleştiren ASKON, Cibuti’de bazı temas ve incelemelerde bulundu.
Bu haber 117 kere okunmuş. 08.12.2023 Cuma 18:47

14 kişilik Kırıkkale heyeti ile Cibuti’ye iş seyahati gerçekleştiren ASKON, Cibuti’de bazı temas ve incelemelerde bulundu. Heyet, Cibuti’de ülkenin sanayi ve ticari kapasitesinin değerlendirilmesinin ardından depo kurmayı hedefliyor.

 

İŞ SEYAHATİ YAPILDI

Kırıkkale’den Cibuti’ye 14 kişilik heyetle birlikte iş seyahati gerçekleştiren ASKON, heyetle birlikte ülkedeki temas ve inlemeleri devam ediyor. ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik’in başkanlığında gerçekleştirilen 5 günlük iş gezisi, temas ve incelemelerin tamamlanmasının ardından sona erecek. ASKON Kırıkkale iş adamları heyeti, Cibuti’de Ticaret ve Turizm Bakanı MohammedWarsamaDirieh, Sanayiden Sorumlu Ekonomi ve Maliye Bakanı İlyas MoussaDawaleh ve Yatırım ve Özel Sektör Geliştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı SafıaMohamed Alı Gadıleh ile temaslarda bulunacak. Heyet ayrıca, Cibuti Ticaret Odası Başkanı M. YoussoufMoussaDawaleh’in düzenleyeceği yerel işadamları ile buluşma toplantısına katılarak, Cibuti Serbest Bölgesinde incelemelerde bulunacak.

 

YATIRIM AÇIKLAMASI

Cibuti’ye yapılan iş seyahati ilgili olarak Cibuti’den il gazetesine açıklamalarda bulunan ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik, yapılan iş seyahatini değerlendirdi. Çibuti’ye yapılan iş gezisi ve temasların oldukça verimli geçtiğini belirten ASKON Başkanı Geyik, Cibutu’nin Afrika’da Kızıldeniz ile Adet körfezinin birleştiği noktada, ciddi bir ticari potansiyele sahip olduğunu belirtti. 200 milyon nüfusu ile ciddi bir tüketim merkezi olduğunu hatırlatan Geyik, bölgenin aynı zamanda Çin, ABD ve diğer ülkelerin askeri üslerinin olması hesabıyla ticaret bakımından da emniyetli bir bölge olduğunu hatırlattı.

 

DEPO ÇALIŞMASI

Cibuti’de yapılabilecek ticaret konusunda da değerlendirmelerde bulunan ASKON ve Kırıkkale iş adamları heyeti Başkanı Savaş Geyik, bölgede Kırıkkale’den temin edilebilecek, ticaret yapılabilecek ürünlerin Cibuti’de Pazar bulabileceğini ifade etti. Geyik, aynı zamanda serbest bölge olan Cibuti’de ticaretin Cumhurbaşkanlığına bağlı olduğunu da hatırlatarak, seyahat sonrası yapılacak değerlendirmeler ile Kırıkkaleliler olarak bölgede depo kurabileceklerini söyledi. İnşaat ve gıda sektörünün önemli bir adım olabileceğinin altını çizen ASKON başkanı Geyik, Cibuti’de yağ ticareti yapan ve deposu olan bir Türk firmasının da bulunduğunu hatırlatarak, yapılan iş gezisinin Kırıkkale dönüşünde değerlendirilip bir karara varılacağını belirtti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir