En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yol haritası belirlendi

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Koronavirüs salgınından etkilenen esnaflara destek amacıyla başlatılan kira ve gelir kaybı desteğiyle ilgili Kırıkkale’de bulunan 750 esnaf için yol haritası belirlendi.
Bu haber 404 kere okunmuş. 22.02.2021 Pazartesi 17:01

ÖNEMLİ BİR KONU

Kırıkkale’de faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar odalarının genel sekreterleri, TSO yetkilileri, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner ile bir araya geldiler. Çetiner, “Bakanlığımızca üç ay süreyle ödenecek, 500 ₺ Kira hibe desteği ve 1000₺ Gelir kaybı hibe desteği ilgili bilgilendirme toplantısı yaptık. Ayrıca hibe desteği için hiç başvuru yapmayan 750 esnafımızın durumunu, niçin başvuru yapmadığını, başvurularının yapmaları için neler yapılması gerektiğini değerlendirdik. Toplantı sonucunda; Bakanlığın hibe desteği hak eden Esnafımızın tamamının faydalanması için yol haritamızı belirledik. 1. Başvuru yapmayan 750 kişiden oluşan listedeki esnaarımız, odalarımızca tek, tek incelenecek, telefon ile aranarak başvuru yapmaları sağlanacak.

 

DURUM AÇIKLANDI

Ticaret Müdürlüğüne bir hafta sonra isim, isim rapor verilecek.2. Esnafımıza ve Tacirlerimize Esnaf ve Sanatkârlar odalarımız ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce gerekli her türlü teknik yardımın yapılması. 3. KESOB ve Valilik (Ticaret Müdürlüğü) tarafından yerel basına konuyla ilgili haber bülteni gönderilmesi. 4. Muhasebeciler Odası ve ilçe kaymakamlıklarına yazı yazılarak konunun esnafımıza duyurulması, gerekirse başvurularının yapılması, konusunda teknik yardım edilmesi,  5.Esnaf ve Sanatkârlar odalarımızın sosyal medya hesaplarından konunun duyurulması. 4. Müdürlüğümüzün konuyla ilgili personeli, e-devlet üzerinden yapılan kira desteği başvurularının ve itirazlarının değerlendirmesi için hafta sonu çalışmaya devam edilmesi” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir