En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

20 proje tanıtımı

Kırıkkale Belediyesi 20 Dev Projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projelerin tanıtımını Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptı.
Bu haber 393 kere okunmuş. 10.09.2021 Cuma 18:44

Kırıkkale Belediyesi 20 Dev Projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projelerin tanıtımını Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptı. Kırıkkale Müftülüğü konferans salonun da gerçekleşen tanıtım programında Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "bu yeni projelerle birlikte Kırıkkale yeni görünüme kazanacak'' dedi.

 

 

TANITIM YAPILDI

Kırıkkale Müftülüğü Konferans salonunda yapılan tanıtımınaa Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı açıklamada "Bu projeler birlik beraberlikle oluyor. Sayın vekilim Ankara’da bizim elimiz ayağımız. Mustafa beye çok teşekkür ediyorum. Bütün Belediye personeline teşekkür ediyorum. Bizim yetimiz hizmet'' dedi.

 

CAN AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise " Bugün Kırıkkale için önemli bir gün. 2 dönemdir Kırıkkale'ye en iyi şekilde temsil eden başkanımıza teşekkür ediyorum. Kırıkkale belediye başkanımız 20 dev projesine start verecek. Birlik beraberlikten rahmet doğar.Bir evde birlik beraberlik varsa o eve kız da verilir kızda alınır.Kırıkkale'de bu denli birlik beraberlik oldu. Bütün Kırıkkale kenetleniyor. Sizlerden de destek bekliyoruz” dedi.

 

YAPILACAK PROJELER

 

İÇİLEBİLİR SU ÇALIŞMASI

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı konuşmasına içme suyu kaynaklarında bahsederek gerçekleşen ve gerçekleşecek projelerinde bahsetti. Saygılı, ‘İhale bedeli 6 Milyon olan 17 adet su kuyusu açtık. 150 bin metreküp su kuyularımızı şehrimize hatlarına bağladık ve şehrimize vermeye başladık. Ayrıca Çullu suyu kaynağımız da 5 adet su kuyusu açılması planlanmaktadır. Miktarı 175 bin metreküp tür. Burayı da şuan kullanılmayan su depomuzu revize ederek şehrimiz hattına bağlayacağız’ dedi.

 

SİNYALİZASYON ÇALIŞMASI

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı konuşmanın devamında, Trafik sinyalizasyonu ve yapay zeka akıllı kavşak projesinde de Kırıkkale’nin pilot İl olduğunu belirterek, burada oluşturulan algı için açıklamalarda bulundu. Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı açıklama da bu sistemin sadece kırmızı ışık ihlali üzerine ceza yaptırımı oluşacağını belirterek, ‘Oluşturulmak istenen algı vatandaşımızın her hareketine ceza kesileceği yönünde. Ancak burada öyle bir şey söz konusu değil. Bu sistem sadece kırmızı ışık ihlalini tespit ederek ceza işlemi uygulanacak’ dedi.

 

ETİLER’E KAVŞAK YAPILACAK

Etiler Dörtyol kavşak projesinden bahseden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 10-15 gün içerinde ilk kazmanı vurulacağını ifade ederek, bu projenin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Burada da çok önemli hizmeti sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, ‘Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun’ dedi.

 

ÖĞRENCİ AKINI OLACAK

Akıllı ulaşım bilim parkının hali hazırda kültür parkı olarak bilinen alanda yapılacağının altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Etrafımızdaki tüm şehirlerden akın akın öğrencilerimizin bu bilim parkına gelmesini bekliyoruz. Tabi ki önceliğimiz şehrimiz çocuklarının bu bilim parkından sonuna kadar yararlanmalarını sağlamaktır’ diye konuştu.

 

ASFALT ÇALIŞMASI

Konuşmasını devamında Kırıkkale tarihinin en büyük atağını yaparak asfalt rekoru kırmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 168 bin ton asfalt, 382 bin metrekare kilit parke ve 81 bin 700 metrekare andezit çalışmaları ile şehrimizin tüm ana caddelerini yenileyeceklerini belirterek, ayrı bir rekora imza atmayı planladıklarını söyledi. Başkanımız Saygılı, ayrıca 9 cadde de tıpkı millet caddesinde olduğu gibi yürüyüş yolu yapılacağını vurguladı.

 

18 HALK OTOBÜSÜ ALINACAK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı konuşmasının devamında, yeni park alanları ve yenilenecek parklardan bahsederek, 5 adet yeni park yapılacağını söyledi. Saygılı, ‘Etiler Mahallesine 5 bin 400 metrekare alan üzerine yeni bir park yapacağız. Atatürk parkını baştan aşağı yeniliyoruz. Hüseyin kahya parkını baştan aşağı yeniliyoruz. Bahçelievler parkını baştan aşağı yeniliyoruz. Yeni Mahalle’ye Kayseri yolu kenarında bulunan 18 bin 600 metrekare alana çok güzel bir park yapacağız’ dedi. Başkanımız Saygılı ayrıca, araç parkurunu güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, kiralama devrini kapatmayı hedeflediklerini ve yine Belediyenin öz malı olacak 18 adet halk otobüsünü alacaklarını ifade etti.

 

MAHALLE KONAKLARI

Mahalle konaklarına her geçen gün ilginin arttığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Bu konuda her mahallemizden talep oldu. Hali hazırda 5 mahalle konağımıza 9 adet daha ilave ederek hayata geçireceğiz’ diye konuştu. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, bu mahalle konaklarımızın 10 adedinin yanına da spor sahası yapacaklarının altını çizdi.

 

ARDİYECİLER TAŞINIYOR

Şuan hali hazırda bulunan ardiyeciler sitesinin cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yeni ardiyeciler sitesinin toptancı halinin hemen arkasına yapacaklarını söyledi. Ayrıca şehir mezarlığı projesinden bahseden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ’70 dönüm arazi tahsisini aldık. İhalesi tamamlandı. Buraya da yeni mezarlığımızı yapacağız ‘ dedi. Yeni Galericiler sitesini mevcut konumunun hemen arkasına yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, modern bir site olacağının altını çizdi.

 

SANAYİ SİTESİ ÇALIŞMASI

Küçük sanayi sitesinin şehrin tam merkezinde hem esnafların hem vatandaşların rahatsız olduğu bir durumda olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Çevre yolumuzun kenarına Toki, Belediyemiz ve esnaflarımızın kurmuş olduğu kooperatifle bu sitemizi yapacağız. İlk etapta yüzde 10 daha sonra bu dilim yüzde 15 arttırılarak toplamda yüzde 25’i alınarak, geri kalan yüzde 75’lik kısmı ise 5 yıl taksitle ödeme şeklinde sanayi esnafımıza satışını gerçekleştireceğiz’ dedi.

 

CADDE YENİLENECEK

Daha sonra Zafer Caddesi sağlıklaştırma projesinden bahseden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Tek tip ve tarihi yapıya uygun bir biçimde Zafer Caddemizi yeniliyoruz. Bu projemizde esnafımızdan ve mal sahiplerinden hiçbir talebimiz olmadan tamamını Belediye bütçemizden karşılayarak şehrimizin bu caddesini komple elden geçireceğiz’ dedi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ayrıca GES temiz enerji projesi ile kendi enerjimizi kendimiz üretmek adına yıllık yaklaşık 5 milyon 800 bin TL tasarruf sağlayacaklarını ifade etti.

 

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMASI

Türkiye’nin en güzel Millet Bahçesinin Kırıkkale’ de olacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ihalesi yapılan ve yapımına başlanan millet bahçesinin ilkbahar aylarında hizmete girmesini istediklerini belirtti. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, MKE’den devir alınan şehir parkını arkasında bulunan binayı restore ederek, kent yönetim değerlendirme ve izleme merkezi yapılacağını ifade etti.

 

YENİ PAZAR YERİ

Kırıkkale evlerinde hizmet veren gençlik merkezinde de bir çok gencimize hizmet verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bura da çok olumlu tepkilerle karşılaştığını söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Çalılıöz Mahallesine yeni yapılan Pazar yerinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

LOJİSTİK MERKEZİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilimiz için çok büyük önem arz eden bir projenin de hayata geçeceğini ifade ederek, ilimizin kuzeyinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, Lojistik Merkezi kurulacağını belirtti. Her şeyden önce Şehrimizin ümide ihtiyacının olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ’15 bin dönüm araziye Lojistik Merkezi kurulacak. Bunun da parası geldi şuan İl Özel İdarede. Karacalı- Ulaş arasına bu proje de gerçekleşecek’ dedi.

 

ROKETSAN YATIRIMI

Ayrıca Kırıkkale için çok önemli bir proje daha olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Yine uzun uğraşlarımız sonucu Türkiye’nin bir marka değeri olan Roketsan’ın 25 bin dönüm arazi üzerine yatırım planladığını da ifade etmek istiyorum. Burada iyimser bir rakamla 5 bin kişiye istihdam sağlanacak’ dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir