En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Talep yerini buldu

Antalya TSO’da, hükümete iletilmek üzere oda başkanlarının görüşlerinin alındığı istişare toplantısında gayrimenkul sektörünün sıkıntılarını dile getiren Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı’nın KDV indiriminin devam etmesi yönündeki talebi ka
Bu haber 2764 kere okunmuş. 02.11.2018 Cuma 14:05

VARLI TEKLİF ETMİŞTİ

24 Ekim’de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Antalya TSO’da gerçekleştirilen TOBB Genişletilmiş İstişare Toplantısına birçok il ve ilçeden oda ve borsa başkanları ile meclis üyeleri, genel sekreterler katıldı. Hükümetin ilgili bakanlıklarına iletilmek üzere sektörel bazda bilinenlerin dışında var olan sorunlar hakkında bilgi almak amacıyla düzenlenen toplantıda söz alan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, gayrimenkul sektörünün karşı karşıya olduğu sorunları anlattı. Türkiye genelinde oluşan konut stoğunun eritilebilmesi için hükümet tarafından bazı adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Varlı, konut kredilerinde herhangi bir düşme eğilimi görülmediğini bu sebeple de seçim öncesi başlatılan uygulamaların yılsonuna kadar devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti. Tapu harçlarında 1 puanlık indirim ve konut satışlarında %18 olan KDV oranının %8’e çekilmesi konularını kapsayan ve 31 Ekim’de sona erecek olan bu uygulamanın yılsonuna kadar uzatılmasının gayrimenkul sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirten Varlı, artan maliyetler karşısında zor duruma düşen sektörün bu sayede rahat bir nefes alabileceğine işaret etti.

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Varlı’nın talebinin makul ve yerinde olduğunu ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bu talebi ivedi bir şekilde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ileteceklerini söyledi. Toplantının üzerinden geçen 1 haftanın sonunda geçtiğimiz gün kameralar karşısına gelen Bakan Albayrak, sektörden gelen talepler doğrultusunda konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18'den 8'e indirim uygulamasının yıl sonuna kadar devam edeceğini duyurdu. Bakan Albayrak ayrıca tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilmesi uygulamasının da yılsonuna kadar devam edeceği müjdesini verdi. Bu açıklamayı sosyal medya hesabından değerlendiren TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak piyasadaki durgunluktan öncelikli olarak etkilenen sektörlerin desteklenmesi yönündeki taleplere olumlu karşılık veren hükümete, Bakan Albayrak’a ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir