En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Umre durduruldu

Kırıkkale’nin hac ve umre konusunda yazmış olduğu kitaplarla adını duyuran ve tecrübeli umre rehberi olan Fazlı Güventürk son günlerde kamuoyunda farklı algılamalara neden olan umre ziyareti konusunda açıklamada bulundu.
Bu haber 690 kere okunmuş. 06.03.2020 Cuma 07:45

ÖNEMLİ GELİŞME

Tecrübeli umre rehberi Fazlı Güventürk “Uzunca bir süredir umre ziyareti için vatandaşlarımız Suudi Arabistan’a gidilip gidilemeyeceğini soruyorlar. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirerek kafa karışıklığına meydan vermek gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle bu açıklamayı yapma gereği doğdu” dedi. Güventürk kendilerine gelen açıklamaya atıfta bulunarak “Çin’de ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Suudi Arabistan, hem kendi vatandaşlarının ve hem de ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurdu. Bizlere ulaşan yazıda Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın, İçişleri Bakanlığına dayandırdığı habere göre, salgının yayılmasını engelleme kapsamında Suudi vatandaşları ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verildi.Aynı açıklamaya göre kararın sürekli gözden geçirileceği ve gereklilik halinin ortadan kalkmasıyla umre ziyaretlerinin yeniden başlayacağı aktarıldı.

 

ASKIYA ALINDI

Haberde, ülke dışından yapılacak umre ve Mescidi-i Nebevi ziyaretlerinin yanı sıra virüsün yayılma tehdidi altındaki ülkelerden gelen turistler için giriş vizelerinin askıya alınması kararının da geçerliliğini koruduğu kaydedildi. Söz konusu açıklama da aynı şekilde, Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının askıya alınmasını öngören kararda da değişiklik olmadığı ifade edildi. Herkesin ülkeye pasaport ile giriş yapılacağını tekraren açıkladı. Söz konusu kararların, Suudi Arabistan'ın koronavirüsün yayılmasıyla mücadele için sarf edilen küresel çabaları destekleme kapsamında alındığı belirtildi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından 27 Şubat'ta yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını sebebiyle umre ve Mescidi-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığı duyurulmuştu. Suudi Arabistan'da ilk koronavirüs vakası 2 Mart'ta Bahreyn üzerinden İran'dan gelen 1 kişide görülmüştü.” Şeklinde açılamada bulundu.

 

RAMAZAN UMRESİ VE  HAC

Tecrübeli Umre rehberi Fazlı Güventürk “ umre ziyaretlerinin 15 Nisan’a kadar ertelendiği bildirilse de son gelen yazıdan da anlaşılacağı üzere sürekli konunun güncelleneceği ve yeni bir gelişme olması durumunda ziyaretlere izin verileceği belirtilmiştir. Şuanda kıymetli Kırıkkaleli kardeşlerimizin umre ziyaretleri konusunda bilmesi gereken en önemli bilginin Ramazan ayına kadar umre ziyareti düşünüyorlarsa umreye gitmek istedikleri firmaları ile sürekli irtibatta olması konusudur. Kısa sürede umre ziyaretinin açılacağı düşünülmemekle birlikte Ramazan ayı umresi ile tekrar açılacağı değerlendirilmektedir. 2020 yılında yapılacak olan hac konusunda her hangi bir değişiklik şimdilik yoktur.

 

BİLGİ ALINABİLİR

Her gün yeni bir açıklama ve gelişme olduğundan umre ziyareti yapmak isteyenlerin yeni bilgileri fazliguventurk@hotmail.com adresinden mail ile veya Hürriyet Caddesi Dörtyol mevkii mim çeyiz karşısındaki büromuza bizzat gelerek bilgi alabilirler. Bu konuda amacım asla kişisel veya firmanın umre reklam yapması değil. Maddi manevi tüm imkânlarını zorlayarak ibadet amaçlı bir yola çıkan doğduğum yaşadığım farklı alanlarda hizmet etme gailesinde olduğum şehrimin güzide insanlarına kutsal bir yola da yardımcı olmaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Etiketler: Umre durduruldu

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir