En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Siyaset çok çetin geçecek!

Kırıkkale'de bu dönem genel ve yerel seçimlerde büyük hareketlilik yaşanacak gibi görünüyor. Çünkü flaş isimler aday olacak...
Bu haber 3924 kere okunmuş. 16.04.2018 Pazartesi 15:37

SİYASET HAREKETLENİYOR

Türkiye genelinde bu yıl beklenen erken genel seçim için söylentiler artıyor. Kasım ayında yapılması beklenen seçim için bir çok isim aday adayı durumunda. Bazı isimlerin partilerinde adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor. Siyasetteki güçlü partilerin yanı sıra, yeni kurulan partiler de dikkat çekiyor. Bu partiler önemli aday isimleri ile diğer partileri ve sandıkları zorlayacak gibi görünüyor.

 

İYİ PARTİ VE SP

Siyasetin güçlü partileri AK Parti, MHP ve CHP'nin yanı sıra, bu dönem SP'de dikkat çekici bir ivme kazanıyor gibi görünüyor. Bunun yanı sıra İyi Parti'de teşkilatlanmalarını tamamlayarak adından söz ettiriyor. Partinin aday adayları ise siyaseti Kırıkkale'de gerçekten çorlayacak isimlerden oluşuyor. İyi Parti'nin çıkışı ve adayları ile Kırıkkale'de dengeler değişecek gibi görünüyor. Bülent Altınışık ve Kemal Albayrak gibi isimler bu partide yer almaya hazırlanıyor.

 

MHP VE AK PARTİ

MHP'de mevcut isimler yine varlıklarını sürdürecekler. Muhtemelen aday da olacaklar. Bu isimler de sahip oldukları potansiyel ile siyaseti zorlayacaklar. Halil Öztürk ve Seyit Ahmet göçer bunların başında geliyor. AK Parti'de Ramazan Can üç dönem kuralına takılıyor. Can, büyük ihtimalle Belediye başkanlığına aday olacak. Memet Demir ve Abdullah Öztürk muhtemelen tekrar aday olacak. Bu isimlere Avukat Mehmet Yılmazer'de katılacak gibi görünüyor.

 

CİDDİ BİR GÜÇ OLURLAR

CHP'de kimin aday olacağı belli değil. İlerleyen süreçte adaylar belli olacak. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken Saadet Partisi'nden Faruk Vurgun başta olmak üzere benzer isimlerle birlikte yeni bazı isimlerin de aday olması bekleniyor. Kamuoyundaki değerlendirmelere bakıldığında bu dönem İyi Parti ve Saadet Partisi'nin potansiyel olarak ciddi bir güce sahip olacağı konuşuluyor.Benzer durumlar yerel seçimler için de geçerli. Yerel seçimlerinde 2019 baharında yapılması bekleniyor.  

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir