En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Süslü kadınlar yarıştı

Kırıkkale’de Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinlikleri kapsamında "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.
Bu haber 163 kere okunmuş. 20.09.2022 Salı 19:24

RENKLİ BİR ETKİNLİK

Otomobilsiz yaşama ve kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla 2013 yılında İzmir’de başlatılan ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’, bu yıl 30 ülke ve yaklaşık 200 kentte eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Kırıkkale’de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda toplanan kadınlar, bisikletlerini balonlarla süsleyerek, Atatürk Bulvarı, Saat Kulesi ve Şehir Parkına kadar pedal çevirdi. Rengarenk kıyafetleri ve süslü bisikletleriyle kenti şölen yerine dönüştüren kadınlar, Şehir Parkında sergilediği performansla da eğlence dolu anlar yaşadı.

 

5’NCİ KEZ DÜZENLENDİ

Yaklaşık 2 saat süren ve onlarca kadının katıldığı etkinliğe, çevredeki vatandaşlar da ilgi gösterdi. Organizasyon sorumlusu Nazan Seven, Kırıkkale’de 5’nci kez düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na ilginin her geçen büyüdüğünü söyleyerek, “İlk olarak İzmir’de 2013 yılında başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 10 yıl içinde büyümüş önce Dünya’da sonra Türkiye’de daha sonrada dünyada tüm kadınların dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık iki yüz şehirde, 32 ülkede eş zamanlı olarak bağımsız kadınlar tarafından yapılmaktadır.

 

MESAJ VERDİLER

Biz binlerce kadın pedallarımızın itici gücünü tüm dünyada göstermek istiyoruz. Bu etkinliğimiz kadınların toplumda görünür olması ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme haklarının korunma amacını taşıyor. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Etkinliğimize katılan tüm bayanlarımıza gönülden teşekkür ederiz” dedi. Bisiklet Turu yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir