En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Selam gönderiyoruz

Kırıkkale'de 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu Lisesi ile Yaylacık Şehit Oğuz Sünbül İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından...
Bu haber 149 kere okunmuş. 14.10.2022 Cuma 17:48

Kırıkkale'de 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu Lisesi ile Yaylacık Şehit Oğuz Sünbül İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşad" temalı program düzenlendi.

 

 

ETKİNLİK YAPILDI

Kırıkkale Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu Lisesi Müdürü Bilgin Cankar, "Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı yüce Rabbimizin "Seni alemlere rahmet olarak gönderdik" diye buyurduğu, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğum yıldönümünü kutlamak adına toplanmış bulunuyoruz. Bu kutlu günde Peygamberimize selamlar gönderiyoruz." dedi. Hz. Muhammed'in örnek kişiliği ve ahlakıyla ilgili de bilgiler aktaran Cankar, şunları söyledi: "Hz. Peygamber'in (s.a.v.) kutlu doğumları, sıradan bir doğum değil,  cehaletin, haksızlıkların, şirkin, küfrün ve her tür ahlaksızlığın etkisi altında yolunu kaybeden insanlığın ufkuna bir hidayet güneşinin doğuşudur. Bu doğum günü vesilesiyle hayatımızda önemli bir yere sahip olan Hz. Muhammed'in (s.a.v.), Kur'an-ı Kerim'de model olarak sunulan örnek kişiliğini ve seçkin ahlâkını öğrenmeye, anlamaya ve yaşamımıza uygulamaya çalışacağız."

 

KONFERANS VERİLDİ

Öğrenciler tarafından çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği programda, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Güngör tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili davetlilere konferans verildi. Programa, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Akpınar ile Şube Müdürleri, Dursun Karakuş, Ali Özdemir, Fatih Yıldırım, Metin Demir, Hüseyin Özay ile Keskin İlçe Millî Eğitim Müdürü Abidin Karazöhreoğlu, Okul Müdürleri Bilgin Cankar ve Kenan Korkmaz ile diğer davetliler ve veliler katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir