En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Park sözleşmesi yapıldı

Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu ve Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Musa Kaya arasında Karaahmetli Tabiat Parkı İşletmeciliği sözleşmesi imzaladı.
Bu haber 260 kere okunmuş. 25.06.2021 Cuma 18:16

Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu ve Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Musa Kaya arasında Karaahmetli Tabiat Parkı İşletmeciliği sözleşmesi imzaladı. Yapılan bu protokol ile Hacılar Belediyesi'ne ek gelir elde edecek. Aynı zamanda iş istihdamı alanları genişleyecek.

 

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürü ile yeni imzalanan protokol ile Hacılar'da yeni bir ivmenin oluşacağını açıklayan  Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, "Yapılan protokol ile Hacılara yerli turistler güzel bir gün geçirecekler. Yapılan çalışmalarla bizlerde bunun meyvesini yiyeceğiz. İnşallah hayırlısı ne ise o olur. Hacılar her zaman çalışmaya devam edecek” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı   9. Bölge Müdürü Musa Kaya ise, . Her iki tarafa da hayırlı olsun temennisinde bulunarak, "Hayırlı olsun diyor ve işletmecimiz Hacılar Belediye Başkanlığına başarılar dileriz."diye konuştu.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Karaahmetli Tabiat Parkı Kırıkkale şehir merkezinin güneybatısında, Bahşili ve Keskin İlçeleri arasında bulunan Kapulukaya Baraj Gölü'nün kıyısında yer almaktadır. Kırıkkale İli, Bahşılı İlçesi, Karaahmetli Köyü Kapulukaya Baraj Gölü batı kıyısında bulunan 107 Ha alan 2873 sayılı Milli Parklar Kanununa göre 23.07.2009 tarih ve 27297 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Karaahmetli Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Karaahmetli Tabiat Parkı Kızılırmak Nehri üzerindeki Kapulukaya Barajının beslenme alanı içerisinde yer almaktadır. Karaahmetli Tabiat Parkı alanının % 95'i step, % 3'ü tarım alanı ve % 2'si ağaçlandırma sahasından meydana gelmektedir. Tabiat Parkı, yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ve özellikle baraj gölünün sağladığı su görselliği ile rekreasyonel faaliyetler için oldukça uygun koşullar sağlamaktadır Flora: Karaahmetli Tabiat Parkı sınırları içerisinde 51 familyaya ait 201 cins, 235 tür, 27 alt tür 6 varyete tespit edilmiştir. 7 endemik bitki türü tespit edilmiştir. Acanthus hirsutus Boiss.(Ayı Pençesi), Bupleurum sulphureum (Tavşan kulağı) ,Alyssum pateri Nyar subsp. pateri (Kuduz otu), Asyneuma limonifolium (L.) J. nch. subsp. pestalozzae,Cleome steveniana Schult. (Kleome), Astragalus vulnerariae DC.(Geven), Crocus ancyrensis (Herb.) Maw (Ankara çiğdem) Fauna: Tabiat Parkı sınırları içerisinde ve yakın çevresinde toplam 63 kuş türü ,12 sürüngen türü , 15 memeli hayvan türünün yaşamakta olduğu ve Kapulukaya Baraj Gölünde 13 balık türü belirlenmiştir. Kapulukaya Baraj Gölü Nesli tehlike altında Su samurunun(Lutra Lutra) yaşam alanıdır.

 

GÜZEL BİR ALAN

Alanda, topoğrafik yapıya ve yükseltiye bağlı olarak çeşitlilik gösteren değişik ekosistemler doğal niteliklerini korumakta, alan içerdiği, orman, kaya, step, birçok yaban yaşamına ve bilimsel araştırmalara da olanak sağlamaktadır. Karaahmetli Tabiat Parkı alanının ve Kapulukaya Baraj gölünün sağladığı doğal kaynak değerleri yanında günü birlik rekreasyon ve spor aktiviteleri yapılabilir. Bunlardan piknik, doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı ve kuş gözlemciliği ziyaretçiler tarafından alan içerisinde gerçekleştirilebilir. Karaahmetli Tabiat Parkında 37 adet kamelya, 52 adet piknik masası, 1 adet tuvalet, 5 adet çeşme, 4 adet çocuk oyun alanı, 1adet su deposu 20 adet Aydınlatma elemanı Giriş Kontrol Ünitesi, Otopark Alanı, Spor Alanı, bulunmaktadır. Aynı zamanda 200 m kilit parke yol ile 2 km doğal taşlı yol bulunmaktadır. Karaahmetli Tabiat Parkı Ankara-Konya-Kulu yolu üzerinde yer alan,  Kırıkkale İli, Bahşili İlçesi'nin Karaahmetli Köyünden ulaşılmaktadır. Kırıkkale şehir merkezinden Karaahmetli köyüne asfalt yol ile Karaahmetli köyünden Karaahmetli Tabiat Parkı'na kadar stabilize yol ile ulaşılmaktadır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir