En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Otomasyonla takip

Kırıkkale Belediyesi Otomasyon Kontrol Odası'ndaki kameralar sayesinde kentin önemli meydanları, parkları ve caddeleri takip edilerek yeni tip koronavirüse (Kovid-19) tedbirlerini ihlal edenler ekiplere bildiriliyor.
Bu haber 419 kere okunmuş. 23.04.2020 Perşembe 12:09

TAKİP EDİLİYOR

Otomasyon Kontrol Odası'ndaki görevliler, koronavirüs önlemlerini ihlal ederek parklarda oturan, cadde ve sokaklarda sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşları tespit ederek polis ve zabıta ekiplerine ihbar ediyor. Ekipler, daha sonra ihbarın yapıldığı bölgeye giderek vatandaşları uyarıyor. Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Koray Arslan, yaptığı açıklamada, kentte ana arterler, parklar ve belediye tesislerinde 134 kameranın bulunduğunu söyledi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Otomasyon Kontrol Odası'ndaki personelin 24 saat esasıyla kameradan takip yaptığını anlatan Arslan, "Özellikle koronavirüs salgını dolayısıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve 20 yaş altı gençlerimizin sokağa çıkmaları yasaklanmış durumda. Bu gruba giren vatandaşlarımız, sokağa çıktıkları tespit edilirse emniyet ve zabıta ekiplerimiz tarafından uyarılıyor. Kurallara uymayanlar öncelikle uyarılıyor ardından gerekli cezai işlemler uygulanıyor." diye konuştu.

 

MESAFE KORUNUYOR

Arslan, ayrıca Kovid-19'la mücadele kapsamında kent merkezinde Valilik ve belediye tarafından 3 noktada belirli saatlerde maske dağıtımı gerçekleştirildiğini ifade etti. Özellikle pazar alanlarında ciddi önlemler aldıklarını dile getiren Arslan, vatandaşların pazara girerken ateşlerinin ölçüldüğünü, maske dağıtıldığını ve pazarda tezgah aralarında sosyal mesafenin korunduğunu kaydetti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir