En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Matem çadırı kuruldu

Kırıkkale Kur'an ve Ehlibeyt Derneği'nin organizasyonuyla İmam Hüseyin (as) Matem Çadırı kuruldu. Aşura Gününü Anma Programı 07 Eylül 2019 tarihinde saat 14.30'da Kırıkkale Kültür Merkezi'nde yapılacak.
Bu haber 439 kere okunmuş. 04.09.2019 Çarsamba 11:11

YOĞUN İLGİ yaşanıyor

Muharrem ayından itibaren Hüseyni davayı ve Zeynebi misyonu haykırmak için kurulan bu çadıra Ehl-i Beyt dostları maddi ve manevi desteklerini esirgemiyor. Ziyaretçilere çeşitli ikramların ve İmam Hüseyin'i tanıtmak için broşürler ve kitapçıklarında dağıtıldığı matem çadırına Kırıkkale halkının yoğun ilgisi dikkat çekmekte. Matem çadırı Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak.

 

ŞAHADET YILDÖNÜMÜ

Hz. Hüseyni anma ve anlama ekinlikleri çerçevesinde, açılan çadırda ziyaretçilere Hz. Hüseyin´in hayatını anlatan kitaplar veriliyor. Cumartesi günü akşama kadar açık olacak olan çadırda katılımcılara Aşura ve Kerbela anlatılacak. Kur'an ve Ehl-i Beyt Kırıkkale Din Alimi Ali Akın Caba,  matem çadırını her yıl kurduklarını söyleyerek “Hz. İmam Hüseyin´in şahadet yıldönümü münasebetiyle Peygamber Efendimizin yasını ortak olmak amacıyla Kur'an ve Ehl-i Beyt sevenleri  olarak çadırımızı açmış bulunuyoruz.”

 

MUHARREM AYININ 10. GÜNÜ

Din Alimi Ali Akın Caba, Aşura Muharrem Ayının onuncu günü olduğunu söyleyerek, “Aşura olayı, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.a)´ın vefatından 50 yıl sonra gerçekleşmiştir. Evet, daha Peygamberimiz´in vefatından bir kuşak ve bir nesil geçmemişken, Peygamberimiz´in İmam Hüseyin´i kucağına alarak öpüp kokladığı ve sırtında gezdirdiği sahneler herkesin gözünde canlanırken,  Peygamber (s.a.a)´in yolundan gittiğini söyleyen zalim kimseler, İmam Hüseyin´e karşı savaşarak, onu böylesine acı bir şekilde hunharca şehit etmişlerdir. Evet, Aşura, Ehlibeyt Âşıkları için matem ve yas günüdür. Çünkü bu günde Peygamberimiz´in çok sevdiği torunu İmam Hüseyin (a.s)´in, evlatlarıyla ve 72 yaranıyla birlikte Kerbela çölünde susuz bir şekilde mazlumca şehit edilmişlerdir.  İmam Hüseyin (a.s), bu günde sayısı az, ama yüce bir iman ve izzete sahip olan yaranlarıyla birlikte Yezit´in dinsiz hükümetine ve taş kalpli ordusuna karşı durmuş ve Kerbela´yı, ebediyete kadar özgürlük ve Allah Aşkının tecelligahı olarak karar kılmıştır.”

 

GÖZYAŞI DÖKÜYOR

Caba, “Aşura gerçi bir günde gerçekleşti, ama kalplerde ve vicdanlarda ebediyete kadar bitmeyecek bir etki bırakmıştır. Öyle ki; her yıl Muharrem Ayı geldiğinde, özellikle Aşura Günü, Bütün kalpler, İmam Hüseyin´in ve onun mazlum ailesi ve yaranlarının hüznü ve gamı ile dolup taşmaktadır. Gözler, o günde sadece öz İslam Dinini kanıyla koruyan, izzet timsali imama Hüseyin (a. s) için gözyaşı döküyor.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir