En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Lütfen dikkat

'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' ile birlikte rehavete kapılan vatandaşlar, vaka sayılarında artışa yol açıyor. Alınan kararla geçen hafta kepenk kaldıran esnaf, yeniden kapanma korkusuyla karşı karşıya!
Bu haber 334 kere okunmuş. 12.03.2021 Cuma 17:44

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Bazı bölgelerde olduğu gibi Kırıkkale’de de etkisini gösteren Koronavirüs salgınına karşın, 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' ile birlikte rehavete kapılan vatandaşlar, vaka sayılarında artışa yol açıyor.  Alınan kararla geçen hafta kepenk kaldıran esnaf, yeniden kapanma korkusuyla karşı karşıya! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mart itibariyle 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' kararını açıklamasıyla birlikte turuncu görünümüyle yüksek riskli iller arasında yer alan Kırıkkale’de vaka sayıları artış gösteriyor. 27 Şubat-5 Mart tarihli vaka oranına göre 62.43 olan sayıların kişi endeksi 1 haftada 174, günlük ise 25-30 kişi olarak karşımıza çıkıyor. Alınan kararla uzun süredir kapalı olan işletmelerini yeniden açan esnaf, rehavete kapılan vatandaş nedeniyle yeniden kilit vurma korkusunu yaşıyor.

 

DİKKAT EDİLMELİ

İl Salgın denetim ekipleri, sivil toplum kuruluşları, güvenlik güçleri sahada etkin denetim gerçekleştirirken, esnaflara ve vatandaşlara sıklıkla uyarılar yapılıyor. Esnafların geçmişte uğradığı zararı kısa sürede kapatmak için virüs kurallarını hiçe saymaması, diğer bir taraftan ise müşterilerin de esnaflara anlayış göstermesi sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması isteniyor. Sahada sürdürülen etkin denetimlerde turuncu olan risk haritasının maviye çevrilmesi için gayret gösteriliyor

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir