En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

JASAT hızlı başladı

Nitelikli asayiş suçlan kapsamında yasadışı faaliyetleri olan kişi veya örgütleri tespit emek, ve suçlu olan bağlantılarını ortaya çıkarmak...
Bu haber 278 kere okunmuş. 12.12.2019 Perşembe 09:49

Nitelikli asayiş suçlan kapsamında yasadışı faaliyetleri olan kişi veya örgütleri tespit emek, ve suçlu olan bağlantılarını ortaya çıkarmak, suçun faali olarak aranan şahıs yada şahısların yakalanması için komşu il ve ilçelerde gerekli koordineyi kurmak amacıyla Kırıkkale il jandarma komutanlığı bünyesinde Eylül 2019 tarihinden itibaren Suç araştırma timleri JASAT faaliyetlerine başladı.

 

 

FAALİYETE BAŞLADILAR

 Özel donanımlı araçlarla sivil olarak görev yapan JASAT timleri kırsal kesim başta olmak üzere tüm  İl genelinde aktif bir şekil de faaliyet yürütüyor.  Suç ve suçlularla mücadele özel eğitim ve kurs görmüş personelden oluşan  JASAT, göreve başladığı günden itibaren toplam 25 farklı faili mechul olayı aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı. Hırsızlık suçunu organize  bir şekilde İşleyen ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı oları bir şebekeyi uzun süredir takibe alan JASAT, 7 Aralık 2019  günü bu şahısların  Sakarya ilinde bulunduklarım tespit ederek Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi Yürütülen çalışmalar neticesinde, hırsızlık suçunu urgan t/e bir şekilde işle; en it toplanı <fı7) suçlan arama kavdı bulunun ikisi kadın. A.A., B.G., S.A- ve A.G.'nin kullanmış oldukları lüks bir arat, içerisinde yakalanmaları sağlandı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına şahısların kimlik kontrolleri yapıldığında, A.A. ile A.G. isimli şahısların sahte kimlik taşıdıkları ve kontrol noktalarından kolaylıkla geçebildikleri tespit edildi.

 

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekibinin yönlendirmesi ve koordineli bir çalışma şasesinde, hırsızlık suçu başta olmak il/ere pek tok suça karışan şahısların 06 FS........ plaka!, araçla Sakana ilimle bulundukları tespit edildi.    7 Aralık 2019 günü akşam saatlerinde araç Sakarya Akyazı girişlerini çıktıktan sonra Karapürçek karayolunda  Sakarya İl Jandarma Komutanlığı JASAT  ekiplerince durdurularak, araç  içerisinde bulunan A.A., B.G., S.A. ve A.G. isimli (2) kadın ve (2) erkek olmak üzere şüpheli şahıs yakalandı. İşlemlerinin tamamlanmasını müteakip Mahkemeye çıkarıldılar.Yakalanan şahıslardan A.A.'nın  (26), A.G.'nin ise (17) farklı suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Bu şahısların yanında  bulunan M.l. ve F.K. isimli kadınlara ise sahte kimlik buldurmak ve suça ortak olmak şüphesiyle haklarında işlem başlatıldı.

 

YÜKSEK ORANLARA YAKLAŞILDI

A.A. ve A.G. isimli 2 kadın ve 2 erkek olmak üzere 4 şüpheli şahıs yakalandı. İşlemlerinin tamamlanmasını müteakip mahkemeye çıkarıldılar. 08 Aralık 2019 günü Sakarya/Karasu Adliyesine sevk edilen A.G, A.A., S.A. veB.A. isimli (4) şahıs, çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak Cezaevine teslim edildi. Göstermiş oldukları başarılı çalışmalar, nedeniyle JASAT personeli. Kırıkkale İl Jandarma Komutan, Jandarma Kıdemli Albay Uğur Özmen tarafından ödüllendirildi.  Konuyla  ilgili bir açık ama yapan II Jandarma Komutanı,  Albay Uğur Özmen suç ve suçlularla mücadelede alınan  etkin  tedbirler neticesinde genel asayiş olaylarının  bariz bir şekilde azaltığını  faili meçhul olayların aydınlatılmasında  ise bir önceki yıla göre çok yüksek oranlara yaklaşıldığını belirtti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir