En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İşletmelere önemli uyarı

Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl müdürlüğü sanayi sicil belgesi sahibi işletmeleri 2020 dönemi yıllık işletme cetveli vermeleri konusunda uyardı. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, açıklamada bulundu.
Bu haber 249 kere okunmuş. 26.04.2021 Pazartesi 18:57

CETVEL UYARISI

Şahin, "6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5'inci Maddesi gereğince sanayi siciline kayıtlı Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yılın ilk dört ayı içerisinde en geç Nisan ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait Yıllık İşletme Cetveli vermeleri gerekmektedir. Sanayi işletmelerimiz ileride mağdur olmamaları bakımından  2020 dönemi Yıllık İşletme Cetveli bilgilerinin https://sanayisicil.sanayi.gov.tr web adresinden firma yetkilisi e-devlet şifresi ile sisteme en son 30 Nisan 2021 tarihine kadar girilmesi gerekmektedir. Süresi içerisinde Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen firmalar hakkında 6948 sayılı Kanunun 9' uncu Maddesi uyarınca 2021 yılı için 1730,00 TL İdari Para Cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır.''dedi.

 

 BİLGİ VERİLDİ

Şahin, "Sanayi siciline kaydolmak, sanayi işletmelerine birçok avantaj sağlamaktadır. Sanayi siciline kayıtlı olan işletmeler; İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar. Elektrik ücretlerini Sanayi Abonesi tarifnamesinden yararlanmak suretiyle yaklaşık % 20 daha ucuz öderler. Kamu İhale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar. Üretici firmalarımızın ileride mağdur duruma düşmemeleri bakımından; kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur.''dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir