En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hibe desteği sağlandı

Ticaret Bakanlığınca başlatılan ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Kooperatiflerin Desteklenmesi
Bu haber 443 kere okunmuş. 08.12.2020 Salı 17:42

Ticaret Bakanlığınca başlatılan ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Hibe Programı" kapsamında başvuru yapan ve projeleri kabul edilen 4 ilçedeki Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifine 356 bin 443 lira hibe mal alımı desteği sağlandı.

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Ticaret Bakanlığınca başlatılan ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Hibe Programı" kapsamında başvuru yapan ve projeleri kabul edilen 4 ilçedeki Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifine 356 bin 443 lira hibe mal alımı desteği sağlandı. Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sulakyurt, Delice, Karakeçili ve Keskin Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatiflerine Ticaret Bakanlığınca hibe mal alımı desteğinin sağlandığı belirtildi.Makine ekipman ile ilgili mal alımlarında, ortaklarının tamamının kadınların oluşturduğu Sulakyurt, Keskin, Karakeçili ve Delice Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatiflerine hibe mal alımlarının gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

BİLGİ VERİLDİ

"Keskin Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifine nohut, mercimek, kuru fasulye gibi ürünlerin paketlenebilmesi için paketleme makinesi alımı yapılmıştır. Fatura bedeli olan 111 bin 750 lira ödemesi yapıldı. Sulakyurt Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ise turşu atölyesi kurulabilmesi için havalı yıkama makinesi, iğneleme makinesi, salamura tankı gibi gerekli donanım alınmış olup kooperatife 112 bin 125 lira ödemesi gerçekleşmiştir. Karakeçili Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifimize de peynir yapımına yönelik makine alımı yapıldı. Fatura bedeli olan 54 bin 450 lira ödemesi yapıldı."Açıklamada, Delice Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatif için de kurmuş oldukları kafe ve lokanta işyerleri için mutfak eşyaları, sanayi fırını gibi malzemelerin alınarak, 78 bin 118 lira ödemesinin yapıldığı ifade edildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir