En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hesap uzmanları buluştu

17. Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu bu yıl 18– 22 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir Seferihisar’da yapıldı. Sempozyuma Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir'de katıldı.
Bu haber 285 kere okunmuş. 23.09.2019 Pazartesi 13:53

SEMPOZYUM YAPILDI

 Sempozyumun bu yılki ana teması bilim ve düzenleme kurulu tarafından “Finansal Raporlamaya Değer Katmak” olarak belirlendiğini açıklayan Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir, "Sempozyumda tartışılacak konuları belirlerken öncelikle geçen sempozyumdan bu yana standartlarda meydana gelen değişiklikleri göz önüne alındı.  Ayrıca uygulamasında çokça sorun yaşandığı görülen bazı konuları yeniden ele almakta sakınca görmedi. Örneğin ABD ve İngiltere kamu gözetim kurulu otoritelerinin son beş yıllık inceleme raporları ile ülkemizde KGK’nın 2016 ve 2017 yılları için hazırladığı raporlarda da dikkat çekildiği üzere hasılatın raporlanması hala sorunlu alanlardan biri olmaya devam ediyor. Benzer şekilde gerçeğe uygun değer ölçümü de hem raporlanması hem de denetlenmesinde sorunlar yaşandığı ifade edilen konuların arasında üst sıralarda yer aldı."

 

KAVRAMSAL ÇERÇEVEYLE

Aldemir, "Buradan hareketle bu yıl sempozyumun standartlara ilişkin oturumlarında Kavramsal Çerçeveyle birlikte Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat, Kiralamalar, Finansal Araçlar ve Gerçeğe Uygun Değer Ölçümü olmak üzere toplam beş metni yeni versiyonlarıyla ele alacağız. Bu standartların bir diğer özelliği aynı anda birden fazla Standarda atıf yapılarak ele alınmak durumunda olmaları. Dolayısıyla katılımcılar bu standartlar tartışılırken ilgili diğer standartlar konusundaki bilgilerini de tazeledi.  Bu yıl ayrıca standart metinlerinin dışında iki konuyu da tartışılmak üzere programa alındı.  Bunlardan bir tanesi Elektronik Raporlama ve TFRS Taksonomisi. Hem dünya hem de Türkiye muhasebe kongrelerinde diğer konuların arasında ele alınmış olan bu konu halihazırda dünyada standartlarla ilgili düzenlenen tüm etkinliklerde tartışılmaya devam ediyor.Doğrudan standartların elektronik raporlamasıyla ilgili bu konuyu bir bütünlük içerisinde ele almanın doğru olacağını düşünüldü  Diğer konu muhasebede önemlilik ilkesiyle doğrudan ilgili ve standartların uygulanması sırasında hepimize çok yardımcı olacağına inandığımız Önemlilik Konusunda Karar Verme. Aynı isimli metin daha birkaç ay önce yayınlandı ve Bu metindeki yaklaşımla tanıştırmak ve öteden beri ihmal edildiğini düşündüğümüz muhasebe ilkeleriyle ilgili tartışmalara katkı sunmak istendi."

 

ALDEMİR BİLGİ VERDİ

Aldemir, "KGK kısa bir süre önce de bilanço esasına göre defter tutma hadlerini sağlayan ve bağımsız denetime tabi olmayan işletmelerin uygulaması için Küçük ve Mikro İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı taslak metnini yayınlayarak kamuoyunun görüşüne açıldı.  Sempozyum programına bu metnin de ana hatlarıyla tartışılabilmesi için bir oturum eklendi. Bu yılki panel konumuzu önceki sempozyum katılımcılarının yoğun ilgisi ve tavsiyesi üzerine Standartlarla Raporlamaya Nasıl Hazırlanmalı şeklinde belirlendi. Bu paneli düzenleyerek, panelistlerimizin tecrübelerini katılımcılarımızla paylaşabilecekleri ve ana temamıza uygun olarak finansal raporlamaya değer katacak önerilerini ortaya koyabilecekleri interaktif bir tartışma ortamı yaratmak istendi. "

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir