En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Fırın denetimleri yapıldı

Gıda güvenilirliğinin sağlanması, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması amacıyla gıda üretim, satışı ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Tarım ve Orman Müdürlüğünce büyük bir titizlikle yürütülüyor.
Bu haber 622 kere okunmuş. 12.02.2020 Çarsamba 07:47

FIRINLARA DENETİM

5996 sayılı Kanun gereğince; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Gıda Kontrol Ekipleri tüm gıda ve yem işletmelerine belirli aralıklarla risk esaslı denetim gerçekleştirmektedir. Gıda Kontrol Ekipleri; özellikle vatandaşların günlük olarak tükettiği ekmek ve ekmek çeşitlerini üreten fırınlara, rutin denetimlere ek olarak denetim gerçekleştirmekte olup, mevzuata aykırı bir durumla karşılaşıldığında 5996sayılı kanuna göre yasal işlem uygulanmaktadır.

 

KONTROLLER YAPILDI

Bu kapsamda hafta sonu gıda ve fırın denetimi yapan ekipleri  İl Müdürü Sırrı Yılmaz’ da kontroller esnasında eşlik etti.  Denetim sırasında fırın işletmecilerini yasal mevzuatlar çerçevesinde uyaran Yılmaz, temel tüketim maddesi olan ekmeğin insan sağlığı açısından önemini vurgulayarak, bu konuda üretimden tüketiciye ulaşana kadar geçen tüm aşamaların denetlendiğini söyledi, “Gıda denetim ekiplerimiz halkımızın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini temin edebilmek için mesai mefhumu gözetmeksizin görev başında olduklarını, bu konuda tüketicilerimizin bir olumsuzluk ile karşılaşmaları halinde ALO Gıda 174 hattını arayarak ihbarda bulunabileceklerini ifade etti. Bu ihbarlar en kısa sürede değerlendirilmekte ve gerekli kontroller yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir