En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Festivalde eğlendiler

Kırıkkale’nin Hacılar beldesinde gerçekleştirilen Hacılar Birinci Geleneksel Kültür ve Hasat Festivali görmeye değerdi.
Bu haber 497 kere okunmuş. 23.09.2019 Pazartesi 13:55

İLK KEZ YAPILDI

İlk kez gerçekleşen festivalle yüksek katılım oldu. Sadece Kırıkkale’den değil, şehir dışından da birçok insan katılım gerçekleştirdi. Hacılar Meydanında gerçekleşen festivalle, soğuk havaya rağmen insanlar programı sonuna kadar takip etti. Programda Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu’nun yakın ilgisi ve misafirperverliği damgasını vurdu. Festival alanı programdan saatler önce dolmaya başladı. Binlerce vatandaşın katıldığı festivalde insanlar gönüllerince eğlendiler.  

 

HACILARA HAS YÖRÜK PİLAVI

Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu’nun birebir ilgilendiği festivalde Hacılara has yörük pilavı dağıtımı dağıtıldı. Pirinç, üzüm, nohut, kimyon, kekik, tuz, yağ ve değişik maddeler katılarak yapılan yörük pilavına yiyenler lezzetine doyamadılar. Başkan Koyuncu, çocuklara pilavı kendi eliyle dağıttı. Meydanı dolduran vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Koyuncu’ya ilgi büyüktü. Koyuncu, büyüklerin ellerinden öperken, küçükler ise Koyuncu’nun elinden öptü. Hacılar’da ilk defa festival düzenleyen Başkanı Koyuncu’ya teşekkür vatandaşlar teşekkür ederek duygularını dile getirdiler. Başkan Koyuncu, Hacılar halkı herşeye layık diyerek herşeyin Hacılar için olduğunu gösterdi. 

 

COŞKUYA COŞKU KATTILAR

Yörük pilavının dağıtılmasıyla birlikte Festivalin başlangıcı Hacı Taşan kardeşlerin sahnede yer  almasıyla başladı. Hacı Taşan kardeşler, rahmetli Neşet Ertaş ve Hacı Taşan’dan oluşan türkülerle coşkuyu başlattılar. Hemen ardından davul şov festivale ayrı bir renk kattı. Daha sonra sahnede Kırıkkaleli Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Yeter Köprülü, yerini aldı. Yeter Köprülü, festivalde coşkuyu bir kez daha attırdı. Seslendirdiği oyun havalarıyla sahneye Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, yer aldı. Başkanlar söylenen oyun havalarıyla ve sergiledikleri oyunlarla coşkuya coşku kattılar. Daha sonra yılların eskimediği duayen ses sanatçısı Gülden Karaböcek festivale seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle coşkunun adı oldu. Hacılarlılar festivali ölümsüzleştirmek için telefonlarla bol bol çekim yaptılar.

 

HACILARDA FARK YAŞANACAK

Herkesi festivalde görmekten dolayı çok mutlu olduğunu beyan eden Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, “Güzel bir festival oldu. İlkini bu sene düzenledik. Gelecek seneler bu daha da güzel olacak. Hacılarlı vatandaşlarımızın birlikteliği beni mutlu ediyor. Katılanlardan Allah razı olsun. Böyle güzelliklere ihtiyacımız var. Ben bunun için çalışacağım. Hacılarda farkı yaşatacağım.“ Binlerce kişinin katıldığı festivale Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir,  Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Elidemir, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tümer Alptekin, sivil toplum örgütleri, şehir dışından katılan insanlar ve vatandaşlar yer aldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir