En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Esnafa destek açıklama

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, aşılarını yaptırmayan vatandaşlara Kırıkkale’den çağrıda bulundu.
Bu haber 388 kere okunmuş. 25.08.2021 Çarsamba 18:04

KIRIKKALE ZİYARETİ

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İshak Gençer’e ve yönetimine iadeyi ziyarette bulunarak hayırlı olsun temennisinde bulundu. Paladöken ayrıca geçtiğimiz aylar içerisinde hayatını kaybeden merhum eski başkan Süleyman Köstekli’ye de rahmet diledi. Ziyarette Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası İhsan Baran, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Genel Sekreteri Ziya Köstekil ve oda yönetimi yer aldı.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Başkan İshak Gençer’e görevinde başarı temenni eden Palandöken, Kırıkkale’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi. Gündemde meydana gelen olaylar ve esnafın durumunu değerlendiren Palandöken, “Bu ziyaretimiz hayırlı olsun ziyareti. 6 Eylül’de okullar açılacak. Yaklaşık bir buçuk yıldır esnaarımızda önemli sıkıntılar vardı. Pandemi nedeniyle esnaarımızın çoğu kapalı idi. Bazı sektörler tam açık bazı sektörler yarım açık olmaz üzere yaklaşık bir buçuk yıldır kapalı idik.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Ondan sonraki süreçlerde kahvehanelerde oyun yasağı devam etti. Lokantalar, restoranlar, kafeler ekonomik sıkıntı yaşadı.  Kendisi iş yapmadan borçları nedeniyle sıkıntıya girdi. Devletimiz esnafımızı destekledi ama bu destekler bazı yerlerde yetersiz kaldı. Taksici, minibüsçü, dolmuştu bütün kişiler sorun yaşadı. Bundan sonraki süreçte inşallah bir daha kapanma olmazsa geçmişte yaşanılan zararlar inşallah önümüzdeki iki üç yıl içerisinde telafi edilecek.

 

VİRÜS AÇIKLAMASI

Herkes diyor her şeye zam geldi ama esnaf ciddi anlamda sorunlar yaşadı. İmalat ürünlerinde yaşanılan zamlar ister istemez bazı ürünlere yansıdı. 1 Temmuz’da alınan karar esnaar için yeniden doğum günü oldu. Yeniden kapanmayı önlemek ve herkesin aşısını yaptırmasına dikkat çekmek amacıyla gerekli bilgilendirmeleri yaptık ve ‘Ben aşımı oldum ya sen?’ şeklinde bilgilendirme broşürleri yaptırdık. Şimdi aşı karşıtı var ama alternatifi yok. Şu anda aşıdan başka çare yok.

 

GEREKEN YAPILIYOR

Aşılarını yaptırmayanlar, hem kendilerine hem çevrelerine hem de ailelerine büyük kötülük yapıyorlar. Allah göstermesin bir gün hastaneye gittiğiniz zaman o hastaların halini görseniz keşke aşıyı yaptırsam diyorlar. Bu felaketler Türkiye’nin başında. Pandemiden şikayet ederken turizm bölgelerinde meydana gelen yangınlar, ardından Kastamonu, Bartın, Sinop, Samsun ve civar bölgelerde meydana gelen sel felaketleri ciddi anlamda sorunlar yaşattı. Devletimiz bu konuda gereken hassasiyeti göstererek felaket bölgelerinde en iyi çalışmaları orada sergiledi ve sergilemeye de devam ediyor. Millet olarak tek vücut olundu. Siyasi olarak belki çeşitli şeyler olabiliyor ama milletimiz tek yürek olarak oradaki yaraları sarmanın çabası ve gayreti içerisinde.

 

AHİLİK AÇIKLAMASI

Ekmeğimizi tekrar kazanabilmemiz için çalışmamız lazım. Pandemi sürecinde yeniden bir kapanma olduğunda esnafımız yeni bir kapanmayı kaldıramaz. Doğal afetlerin gelmesi ve öncesindeki pandemi ekonomik anlamda sorunları ortaya çıkarttı. Bizler siyasi bir kurum değiliz. Bizler esnafız ve ahilik kültürüyle işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Ahilik haftasını önümüzdeki haftalarda kutlamaya başlayacağız.”

 

GEREKEN YAPILMALI

Başkanımıza hayırlı olsun diliyorum. Merhum eski başkanımız Süleyman Köstekli bizim kardeşimizdi ve bizim için ayrı bir yeri vardı. Bundan sonraki süreçte de İshak Gençer başkanımız bunu daha mükemmel yerlere götürecek. Bizler sizlere elimizden gelen desteği her zaman sağlamaya hazırız. Birlik ve beraberlik içerisinde en güzel çalışmalara imza atmak ve esnaarımız için gerekli gayreti gösterme noktasında üzerimize düşeni sizlerle birlikte yapmaya hazırız” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir