En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Eski Bakan katıldı

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında Kırıkkale Fen Lisesi´nde bir etkinlik düzenlendi.
Bu haber 580 kere okunmuş. 18.03.2019 Pazartesi 19:25

ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI

Faaliyet kapsamında ilimize 8 ilden (Kayseri, Niğde, Aksaray, Düzce, Yozgat, Kırşehir, Konya, Van) gelen öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı etkinliğin Kırıkkale Fen Lisesi´nde gerçekleştirilen bölümüne Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü ile Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Demir´de katıldı. Programın açılış konuşmasını Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Nusret Kılıç yaptı. Kılıç konuşmasında, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları etkinliğinin bir bölümünün okullarında yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kılıç, bu etkinliğin çok önemli olduğunu, okullarda yaygınlaşarak devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

LİSELERDE DEVAM EDECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de yaptığı konuşmada, Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov panellerinde Anadolu Mektebi Yazar Okumalarının okumaya farklı bir boyut kattığını dile getirerek,  Anadolu Mektebinin buna vesile olduğunu belirtti. Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, yaptığı konuşmada, gönüllü ve niteliğe önem veren bir çalışma yürüttüklerini, üniversite ile başlayan çalışmalarına ağırlıklı olarak liselerle devam ettiklerini söyledi.

 

BOZKIRIN BİLGESİ CENGİZ AYTMATOV

Güçlü, Anadolu Mektebinin; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okunmasını, okunan her eser hakkında değerlendirme yazısı yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metni hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını ve bu metnin geliştirilerek yayımlanmasını amaçlayan bir yazar okuma faaliyeti olduğunu aktardı. Program, panelistlerin “Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov” üzerine yaptıkları sunumla sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir