Endonezya ile protokol

ÖNEMLİ BİR GELİŞME
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi AraÅŸtırmaları Vakfı (İBTAV) BaÅŸkanı Mecit Çetinkaya, Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal ErdoÄŸan, üniversite Dış İliÅŸkiler BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸretim Üyesi Zeynep BaÅŸer ve Dr. ÖÄŸretim Üyesi Mehtap Aral Duvan konferans ve protokol imza törenleri kapsamında Endonezya’nın Yogyakarta ÅŸehrinde bulunan Gadjah Mada Üniversitesi, Duta Wacana Üniversitesi ve Muhammediye Üniversitesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Gadjah Mada Üniversitesi’nin 73. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliÄŸe katılan heyet, Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ova Emilia ve diÄŸer öÄŸretim üyeleriyle öÄŸle yemeÄŸinde bir araya geldi.
HEDİYELER VERİLDİ
Gadjah Mada Üniversitesi’ne tebriklerini ileten heyet, yoÄŸun programına Yogyakarta’daki diÄŸer üniversite ziyaretleriyle devam etti. Ziyaret programı kapsamında, Duta Wacana Üniversitesi’nde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Duta Wacana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Henry Feriadi, Rektör Yardımcısı Dr. Handi Hadiwitanto ve Din Bilimleri Fakültesi öÄŸretim üyeleri ile görüÅŸtü. Ziyaret sırasında farklı fakültelerle iÅŸ birliÄŸi üzerine görüÅŸüldü, yakın tarihte gerçekleÅŸtirilebilecek projeler ele alındı. Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve İBTAV heyetinin Duta Wacana Üniversitesi Rektörü Henry Feriadi ile karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoÄŸrafı çekimi ile sona erdi.
PROTOKOL İMZALADILAR
Programların devamında Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilimler Tarihi AraÅŸtırmaları Vakfı (İBTAV) BaÅŸkanı Mecit Çetinkaya, Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal ErdoÄŸan, Kırıkkale üniversitesi Dış İliÅŸkiler BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸretim Üyesi Zeynep BaÅŸer ve Dr. ÖÄŸretim Üyesi Mehtap Aral Duvan konferans ve protokol imza törenleri kapsamında Yogyakarta Muhammediye Üniversitesi’ni ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda ağırlanan heyet, karşılıklı iÅŸ birliÄŸi alanları üzerine görüÅŸ alışveriÅŸinde bulundu. Endonezya Milli Marşı ve İstiklal Marşımızla açılışı yapılan törende konferans öncesinde Kırıkkale Üniversitesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi AraÅŸtırmaları Vakfı (İBTAV) ile Yogyakarta Muhammediye Üniversitesi arasında iÅŸ birliÄŸi protokolü imzalandı. Karşılıklı hediye takdim edildi.
KONFERANS VERİLDİ
Ardından İBTAV Mütevelli Heyet Üyesi Necmeddin Bilal ErdoÄŸan ve İBTAV BaÅŸkanı Mecit Çetinkaya Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilimler Tarihi AraÅŸtırmaları Vakfı’nın kuruluÅŸu ve önemine deÄŸindi. Açılış konuÅŸmalarından sonra, Rektör Aslan “İnsanlığın Ortak Mirası ve GeleceÄŸi: Bilimler Tarihi” konulu konferans verdi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Gunawan Budiyanto, Rektör Yardımcısı Achmad Nurmandi, Rektör Yardımcısı Muhammad Faris Al Fadhat, BütünleÅŸtirici Bilim ve İslam Medeniyeti Merkezi Müdürü Muhammed Rofiq Muzakkir, İşbirliÄŸi ve Uluslararası İliÅŸkiler Müdürü Dr. Fitri Arofiati, Dış İliÅŸkiler Birimi BaÅŸkanı Dr. Idham Badruzaman, akademisyenler, lisans ve lisansüstü öÄŸrenciler katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, tarihsel süreç içerisinde bilimlerin geliÅŸiminden bahsederken her dönemde farklı milletlerin bilime katkısının olduÄŸunu vurguladı. Rektörümüz, Avrupa’nın karanlık çaÄŸ olarak nitelendirdiÄŸi dönemde, Müslüman bilim adamlarının bilimin birçok dalında eser yazdıklarını ve ürün ortaya koyduklarını ifade etti.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir
Alt yapı hamlesi
Kırıkkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Şahin'in koordinasyonunda, il merkezine bağlı köylerdeki altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor.GÜNCEL
Sel sorunu çözüldü
Kırıkkale Belediyesi'nin şehir genelindeki altyapı ve yol yenileme çalışmaları kapsamında, Çalılöz Mahallesi 494. sokağın yıllardır süren su birikintisi ve sel sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturulduğu bildirildi.GÜNCEL
Gururla kutlandı
Kırıkkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törende coşkuyla kutlandı. GÜNCEL
Tebrikleri kabul ettiler
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kırıkkale Valiliği'nde düzenlenen Tebrikat Töreni ile resmen başladı.GÜNCEL
29 Ekim mesajı
MİHDER Genel Başkanı Mehmet Dönmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.GÜNCEL
Çelenk bıraktılar
Kırıkkale'de, Cumhuriyet'in 102'nci yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.GÜNCEL
Eğlencenin dozu kaçtı
Kırıkkale merkeze bağlı Ahılı köyü Ömerli mevkiinde bir bağ evinde alkollü eğlence sırasında silahla havaya ateş açılması ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri ile şahıslar arasında arbede yaşandı.GÜNCEL






















