En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ellerinizi sık yıkayın

Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Murat Ağırtaş açıklamada bulundu. Ağırtaş, "Hastalıklardan Korunmak İçin Ellerinizi Sürekli Yıkayın. Bulaşıcı hastalıklardan korumanın en etkili ve basit yolu el yıkama alışkanlığıdır” dedi.
Bu haber 646 kere okunmuş. 12.02.2020 Çarsamba 07:46

AÇIKLAMADA BULUNDU

Ağırtaş, "Günlük yaşamda en fazla kirlenen eller temiz gibi görünseler de, aslında üzerlerinde gözle görülmeyen bakteri, virüs ve parazit yumurtaları gibi pek çok hastalık yapıcı madde taşır. Gözle görülmeyen mikroplar elleri ağza veya gözlere götürme, dokunma, tokalaşma, yiyecekleri veya eşyayı paylaşma gibi yollarla bulaşır. Bu mikroplardan uzak kalabilmemizin en basit ve etkili yolu ise; ellerimizi düzenli ve doğru bir şekilde yıkayarak zararlı mikroplardan uzaklaştırmak ile olur.Çevreden, sokak hayvanlarından veya başka kişilerle temastan sonra grip, ishal ve birçok hastalığa neden olan zararlı mikroplar ellerimizle vücudumuza yerleşmesine yol açabilir. Ellerde özellikle başparmak, parmak araları ve parmak uçları en sık temas edilen noktalar oldukları için daha fazla mikrop barındırır. El yıkamak başta soğuk algınlığı olmak üzere grip, ishal ve zatürree gibi solunum yolu enfeksiyon etkenleri olan zararlı mikropların bulaşmasını önlemek için en basit ve en etkili yöntemdir.'

 

 ELLERİMİZİ NASIL YIKAMALIYIZ?

Ellerimizi yıkamak her ne kadar basit gibi görünse de, uyulması gereken kuralları vardır. En başta ellerimizin en az 20 saniye sabun ile yıkanması gerekmektedir. Bunun için önce ellerinizi suyla ıslatın. Sabunla ellerinizi ovalayarak yıkayın. Parmak uçlarını ve parmak aralarını, başparmaklarını, avuç içlerini ve bilek kıvrımlarını iyice ovalayın. Ellerinizi akan su altında iyice durulayın. Yıkama işleminin ardından ellerini temiz havlu kağıt ile kurulayın. Musluğu ellerinizi kuruladığınız havlu kağıt ile kapatın. Sevgili anne ve babalar; Çocuklar eğlenerek öğrenmeyi severler. Siz kıymetli ebeveynler çocuğunuza el yıkamayı öğretirken bunu eğlenceli hale getirmeye çalışın. Bunun için lavabo çevresine çocuğunuzun sevdiği birkaç oyuncak koyabilir, sevdiği çizgi film karakteri veya eğlenceli resimler yapıştırarak dikkatini bu yöne çekebilirsiniz. Çocuğunuzun küçük yaşta el yıkama alışkanlığı kazanması sayesinde yaşamı boyunca onu birçok hastalıktan koruyacağı unutulmamalıdır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir