En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Dinamik denetim

İçişleri Bakanlığı, kısmi kapanma sürecinde ülke genelinde bugünden itibaren "yoğunlaştırılmış dinamik denetim" uygulanacağını açıkladı.
Bu haber 284 kere okunmuş. 15.04.2021 Perşembe 18:37

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetleri" konulu genelge gönderdi. Genelgede, kısmi kapanma kararı alındığı ve buna yönelik yeni tedbirler uygulamaya konulduğu hatırlatıldı. Salgınla mücadelede alınan tedbirler kadar bu tedbirlerin denetlenmesinin de sonuç açısından önemli olduğu ifade edildi. Genelge uyarınca denetimlerin odak noktası, sokağa çıkma kısıtlamaları, şehirlerarası seyahat kısıtlaması, konaklama tesislerine dair tedbirler ve iş yerlerinin açılış kapanış saatlerine uyulması hususları oluşturacak.

 

KISITLAMA UYGULAMASI

Yürütülecek her türlü denetim faaliyetinde iş yeri sahipleri/çalışanları ile vatandaşların kurallara uymaya/sorumlu davranmaya nezaketle davet eden rehberlik edici bir yaklaşım sergilenecek. Kurallara aykırılıklarda ısrar, tekerrür, kuralların esaslı ihlali gibi suistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde ise gerekli idari/adli işlem tesis edilecek. Bu kapsamda tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak hafta sonları başta olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vali ve kaymakamların koordinesinde kolluk kuvvetlerinin azami düzeyde kapasite ile katılım gösterdiği denetimler gerçekleştirilecek.

 

DENETİMLER ARTACAK

Geniş katılımlı denetimlerin hazırlıklarına bugünden itibaren başlanılacak ve en üst seviyede personelin katılımıyla 17-18 Nisan 2021 cumartesi ve pazar günlerinde ilk uygulaması yapılacak. Bu tarihten itibaren de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde yoğunlaştırılmış denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması tedbirine yönelik denetim faaliyetlerinde, şehirlerin önemli cadde, bulvar ve meydanları, toplu ulaşım noktaları ile market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçi gibi iş yerlerinin çevresinde denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir