En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Denetime destek

Türkiye’de bulunan zincir marketlerin denetimi vatandaşların yanında bakkallardan da destek gelmeye devam ediyor. Zincir marketlerin denetimi memnuniyet verici olduğu söyleniyor.
Bu haber 231 kere okunmuş. 03.01.2022 Pazartesi 18:19

YURTDAN AÇIKLAMA YAPTI

Zincir marketin topladığı ürünle piyasaların alt üst olduğunu açıklayan Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Adem Yurtdan, “Zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında Ticaret Bakanlığı bunların üzerine gidiyor. Buda memnuniyet verici bir durum.” Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatı ile döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıyıp, yansımadığını tespit etmek için marketlerde denetimin başlatıldığını açıklayan Yurtdan, “Ürün fiyatlarının ne zaman değiştiği ve raf ile kasa arasında fark olup olmadığı incelendi. Temel gıda ve ihtiyaç maddeleri, temizlik ürünleri, sebze ve meyveler başta olmak üzere denetim yapıldı.  Denetimlerde fahiş fiyat uyguladığını değerlendirilen ürünlere yönelik tedarikçi ya da üretici firma satış faturalarını alarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na intikal ettirildi. 

 

DENETİME DESTEK

Kurul, yaptığı tespitler ve sunduğu belgeler neticesinde inceleme yaparak fahiş fiyat artışı olan işletmeye cezai işlem uygulandı.  Hali hazırda 2021 yılı uygulanan ceza, her bir ürün için 10 bin 900 liradır. En fazla ceza da 109 bin uygulanmaktadır. Ancak yeni yılda bu ceza oranları yeniden değişeceği için bir ürün için en düşük ceza 14 bin 860 lira, en fazla da 143 bin 860 lira ceza olarak uygulanacaktır" diye konuştu. Ayrıca bazı ürünlerde de küçük esnaflarımızı cephe alarak haksız rekabet yapmaktadırlar. Yurtdan ayrıca, “Döviz kurlarından dolayı sıkıntı yaşayan esnafımızı zora sokmaktadır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir