En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bozlaklar gecesi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği tarafından ‘Kırıkkale Bozlaklar Gecesi ve Aşıklar Atışması´ programı düzenlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu gecede, sanatçılar birbirinden güzel sevilen türküleri seslendirdi.
Bu haber 463 kere okunmuş. 19.12.2019 Perşembe 13:07

TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Düzenlenen konserde türkülerin yanı sıra aşık atışmaları da sahne aldı. Kırıkkale´nin yerel ve mahalli sanatçılarının da sahne aldığı gecede, usta ozanların söylemiş olduğu türküler seslendirildi. Zaman zaman duygusal, zaman zaman da renkli görüntülerin yaşandığı geceye büyük ilgi gösterildi. Kırıkkale´de bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikte; sanatçılar arasında birlik ve beraberliğin en güzel örneği sergilendi.  İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz ve Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Erol Tombak ‘Kırıkkale Bozlaklar Gecesi ve Aşıklar Atışması´ programının Kırıkkale´de bir ilk olduğunu söylediler. Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Erol Tombak, Kırıkkale yöresinin birbirinden değerli aşıklarını Kırıkkale halkıyla buluşturmamın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

 

KIRIKKALE HALKINA TEŞEKKÜR

Dernek Başkanı Tombak, Kırıkkalelilere müzik ziyafeti sunduklarını söylediler. İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz´e de teşekkür eden Başkan Tombak, “İlimizde ilk defa İl Müdürümüzün girişimleri ile böyle bir program düzenlendi. Sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı bir kez daha kendisine teşekkür eder, Programımıza katılarak bizleri onurlandıran ve gururlandıran herkese sonsuz teşekkür ederim ” dedi.  Kırıkkale halkının etkinliğe büyük ilgi gösterdiğine vurgu yapan Tombak, “Tekrardan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Gecemiz yoğun ilgi gördü. Bu sevgi seli bizleri ve sanatçı arkadaşlarımı mutlu etti. İnşallah bu etkinliği her yıl düzenlemek istiyoruz. Amacımız yöremizin kültürü olan âşıklar atışması halay ekibi ve yerel sanatçılarımızın emekleri ile halkımızı mutlu etmektir” şeklinde konuştu.

 

ARTARAK DEVAM EDECEK

Sosyal ve kültürel alanda yapılan etkinliklere her zaman kapılarının açık olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz, “Kırıkkale, İç Anadolu Bölgesi´nin merkezinde bulunan tarihi ve kültür itibariyle zengin bir ilimiz. Bizler bugün burada kültürümüzde önemli yeri bulunan sanatçılarımızla ve türkülerimizi halkımızla buluşturmak istedik. Bu gibi etkinlikler inşallah imkanlar dahilinde artarak devam edecektir” ifadesinde bulundu.

 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Etkinliğe; Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Akbulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz, MHP il Başkanı Erdal Baloğlu, İYİ Parti merkez ilçe başkanı Av. Yavuz Kuzucu, Kırıkkale Büyük Anadoluspor kulüp başkanı Ali Rıza Koçoğlu, Kırıkkaleli iş adamı Haydar Albayrak, Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Polat, Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin ile çok sayıda davetli katıldı

 

EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET

Usta sanatçılar tarafından seslendirilen türküler; geceye katılanlardan büyük alkış altı. Ozanların aşık atışması da renkli görüntüler oluştururken, diğer yandan da yüzlerde tebessüm oluşturdu. Konuşmalar ve türkülerin söylenmesinin sonunda gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir