En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Biçerdöverlere sıkı takip

Kırıkkale hububat alanlarında hasat çalışmalarına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çiftçinin alın terinin heba olmaması için biçerdöver kontrollerine başlayarak, biçerdöver operatörlerini sıkı takibe aldı.
Bu haber 475 kere okunmuş. 16.06.2019 Pazar 13:10

MİLLİ EKONOMİMİZİN KAYBIDIR

İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale'de bu yıl genel olarak verimli ve bereketli bir hasat beklediklerini söyledi. Hasat çalışmalarının başlamasıyla birlikte,  hasat sırasında ürün kayıplarının önüne geçmek için biçerdöver kontrollerini başlattıklarını belirterek yaptığı açıklamada; "Biçerdöver kontrolünde görevli teknik personelimiz çiftçilerimizle birlikte hasadı takip ederek hasat sırasında oluşabilecek dane kayıplarını önlemeye çalışacaklar. Kontrollerin ana amacı dane kaybının %2'yi geçmesini engellemek.  Toprağa dökülen her dane önce çiftçimizin sonra Milli Ekonomimizin kaybıdır.''dedi.

 

DANE KAYBINA ÖNLEM

Dane kaybına sebep olan biçerdöver operatörlerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince idari para cezası uygulanacağını vurgulayan Yılmaz, hasatla birlikte anız yangınlarının da gündeme geldiğine dikkati çekerek, hiçbir açıklaması ve haklı gerekçesi olmayan bu gereksiz uygulamanın doğal hayata, çevreye, toprağa ve verimliliğe büyük zarar verdiğini söyledi. Yılmaz, 2019 yılı hasat sezonunun başta ilimiz çiftçisi olmak üzere ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı, bereketli olmasını ve bol kazanç getirmesini temenni ettiğini  bildirdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir