En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Belge uyarısı!

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapıldığını belirten TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, araç alım satımı yapabilmek için mesleki yeterlilik belgesine sahip olunması gerektiğini ifade etti.
Bu haber 912 kere okunmuş. 03.07.2018 Salı 11:37

VARLI BİLGİ VERDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilen 2. el motorlu kara taşıtlarının ticaretini yapan kişiler ve galeriler için TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından yetkilendirme hizmetinin verildiğini belirten Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı,talep toplama ve ön başvuru sürecinin başladığını ifade etti. Ağustos ayı itibariyle yetki belgelerinin MEYBEM aracılığıyla verilmeye başlanacağını bunun için de isteklilerin Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek müracaatta bulunmaları gerektiğini vurgulayan Varlı, Motorlu Kara Taşıtları alım satım danışmanı seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu seviye 5 olmak üzere 2. el araç ve iş makinası alım satımı yapanlar için sınav ve belgelendirme hizmetinin TSO aracılığıyla verileceğinin altını çizdi.

 

KALİTE ARTACAKTIR

Düzenlemenin araç alım satımı yapan vergi mükellefi işletmeleri koruma, itibarlarını artırma ve kaliteyi artırmayı amaçladığını belirten Varlı, "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıfta yer alan mesleklerde mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun bulunduğunu anımsatarak, her iki sınıfta yer almamasına rağmen Gümrük ve Ticaret Bakanlığının gördüğü lüzum üzerine ikinci el oto satıcıları için de belge zorunluluğunun getirildiğini hatırlattı. Belge zorunluluğuyla galericilik mesleğini gerekli yeterliliğe sahip kişilerin yapabileceğine dikkati çeken Varlı, "Belge zorunluluğu, galericilik mesleğinin itibar ve kalitesini artıracaktır. Bu yetkilendirme ve belgelendirme ile her önüne gelenin araç alım satımı yapmasının önüne geçilerek galericilerin mağduriyeti giderilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir