Bayan ambulans şoförü - HABER318
En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Åžehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bayan ambulans şoförü

Kırıkkale’de otobüs şoförü babasının hayalini gerçekleştirmek için ambulans şoförü olan Funda Kılıç, 43 ilin geçiş güzergahında oluşan kazalarda hayatları kurtarmak için zamana karşı direksiyon sallıyor.
Bu haber 1627 kere okunmuş. 25.07.2018 Çarsamba 15:45

AMBULANS ÅžOFÖRÜ OLDU

Kırıkkale'de otobüs ÅŸoförü babasının hayalini gerçekleÅŸtirmek için ambulans ÅŸoförü olan Funda Kılıç, 43 ilin geçiÅŸ güzergahında oluÅŸan kazalarda hayatları kurtarmak için zamana karşı direksiyon sallıyor. Otobüs ÅŸoförlüÄŸü yapan babasının hayalini gerçekleÅŸtiren Kırıkkale'nin tek kadın ambulans ÅŸoförü acil tıp teknisyeni 24 yaşındaki Funda Kılıç, mesleÄŸinin bütün zorluklarına raÄŸmen gece gündüz demeden 112 Acil Ambulans İstasyonu'ndan gelen çaÄŸrılar üzerine direksiyon başına geçerek, 43 ilin geçiÅŸ güzergahında oluÅŸan kazalarda hayatları kurtarmak için zamanla yarışıyor.

 

İŞİNİ ANLATTI

Kırıkkale'nin ilk ve tek kadın ambulans sürücüsü olduÄŸunu belirten Funda Kılıç, "Görevime geldiÄŸimde ilk önce arabamın rutin kontrollerini yapıyorum. Kendimin ve ekibimin can güvenliÄŸi sonuçta bu arabaya emanet, bunu riske atamayız. İlk önce kendi güvenliÄŸimiz. Göreve baÅŸladığımda ilk olarak aracımızın rutin kontrollerini yapıyorum, sonra ekipçe vakaya çıkıyoruz" dedi. 43 ilin geçiÅŸ güzergahı olan Kırıkkale'de genellikle trafik kazaları yoÄŸun olduÄŸunu ifade eden Kılıç, konuÅŸmasına ÅŸöyle sürdürdü: "Trafik kazalarına gidiyoruz. Normal vakalarımız da oluyor. Bizim ilk önceliÄŸimiz kendi can güvenliÄŸimiz daha sonra da halkımızın can güvenliÄŸidir. Bunu tehlikeye atmamak için düzenli bir ÅŸekilde kontrollü bir ÅŸekilde olay yerine ulaşıyoruz. Olay yerine ulaÅŸtığımızdaki ilk hedefimiz oradaki yaralıya müdahale etmek, onu doÄŸru bir ÅŸekilde hastaneye götürmek. Bu ÅŸekilde görevimizi yerine getiriyoruz."

 

BAYAN ÅžOFÖR AÇIKLAMASI

Kadın sürücü olmanın zor bir meslek olduÄŸunu da dile getiren Kılıç, "İnsanların bakış açısı 'bayan, bayan nasıl ÅŸoförlük yapabilir' gibi bakış açısı var. Biz bunu Kırıkkale'de yenmeye çalışıyoruz. İki yıldır da bunun üstesinden geldiÄŸimizi düÅŸünüyorum. Kırıkkale'de ilk önce görenlerin tavır olarak bizimle yarışmak istemeleri, olay yerine giderken yol vermemeleri, bizi bu konuda sadece zora sokuyor. Biz bunun bir ÅŸekilde üstesinden geliyoruz. Halkımızı bu konuda daha özverili olmaya davet ediyoruz. Çünkü biz bayanlar tüm meslek dallarında varız ve var olmaya da devam edeceÄŸiz. Bunları güzel bir ÅŸekilde yerine getirdiÄŸimiz sürece halkımızın da bundan memnun kalacağını biliyoruz. Biz görevimizi yerine getiriyoruz. Acil tıp teknisyeni olarak bizim bu sürücülük görevini yapmamız gerekiyor, bilmemiz gerekiyor. Ben de bu görevi yerine getiriyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

BABAMIN HAYALİYDİ

Babasının küçük yaÅŸta araba kullandırdığını belirten Kılıç, "Babam ilk önce araba kullanmayı öÄŸretti. ve daha sonrasında da acil tıp teknisyenliÄŸinde ambulans ÅŸoförlüÄŸünü duyunca babam beni burada görmek istedi. ve ben onun isteÄŸi üzerine ambulans ÅŸoförlüÄŸüne baÅŸladım. Babamın hayaliydi. Tabii ki bu bizim için bir hayaldi. ve ben bu hayali gerçekleÅŸtirdim" diye konuÅŸtu. Kırıkkale İl Ambulans BaÅŸhekimi Dr. Fatih Yılmaz ise "Funda Hanım gözde personellerimizden bir tanesi, tek bayan sürücümüz. Kırıkkalemiz adına gurur verici bir ÅŸey tabii ki. Gece gündüz 24 saat özveriyle çalışan takdir ettiÄŸimiz bir bayan arkadaşımız. Kendisi ile gurur duyuyoruz" dedi. Yılmaz, "Ekiplerimiz gece gündüz özveriyle çalışıyor. Dakikalar, saniyeler içinde ulaÅŸtıkları vakalar oluyor. Yaklaşık ortalama ayda 8 bin, 9 bin civarında vaka oluyor. Bunları sorunsuz bir ÅŸekilde ilk müdahalelerini yaptıktan sonra hastanelere teslim ediyoruz, ilk müdahalelerini yaptıktan sonra" ifadelerini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir