En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bakkallar çözüm bekliyor

Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan, tüm illerin oda başkanları olarak TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken nezdinde, Ticaret Bakanlığına çözüm bekleyen taleplerini ileteceklerini söyledi.
Bu haber 382 kere okunmuş. 19.07.2019 Cuma 11:18

YENİDEN DÜZENLENMELİ

Piyasadaki durgunluk nedeniyle bakkal esna§arının haklı bir beklenti içinde olduklarını kaydeden Başkan Yurtdan, “Yaşadığımız ekonomik dalgalanmalar, herkesime etki ettiği gibi biz bakkal esna§arını da olumsuz etkilemiştir. İllerin oda başkanları olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanımız ve Bakkallar Federasyonu Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’in öncülüğünde, Ticaret Bakanlığımıza isteklerimizin karşılanması içeren taleplerimizi sunacağız. Taleplerimiz içerisinde Perakende Yasası'nın esnaf ve sanatkarları koruyacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve tam olarak uygulamaya geçirilmesi en büyük beklentimizdir. Yaklaşık 4 yıl önce çıkarılan perakende yasasının acilen güncellenmesi yaşadığımız mağduriyetlerin giderilmesi açısından önem arz etmektedir.”

 

SAATLERE UYULMUYOR

Yurtdan, “Ülke genelinde 35 bini aşan sayı ile her sokak başında açılan zincir marketler, esnafımıza yaşam hakkı tanımamaktadır. Bu marketler bakkallarımız başta olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilemektedir. Ayrıca yan yana açılan zincir marketler, açılış kapanış saatlerine de uymamaktadır. Bu anlamda yenilenmesini beklediğimiz Perakende Yasası'na açık ve net bir hüküm konularak zincir marketlerin haftada bir gün kapalı olmaları, yenilerinin açılmaması için trafik yoğunluğu, otopark zorunluluğu ve mahallerdeki nüfus oranları ile esnaf varlığının göz önüne bulundurulmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

 

ESNAFLARIMIZ YARARLANAMAMIŞTIR

Özellikle son bir yıldır hükümetçe açıklanan ekonomi teşvik paketlerinin içerisinde esna§arın yer almadığını belirten Başkan Yurtdan, “Geçtiğimiz yıldan itibaren en§asyonla mücadele, kobi kredileri, ivme paketleri, yapısal dönüşümler, yeni ekonomik paketler gibi kullanıma sunulan paketlerden maalesef esna§arımız yararlanamamıştır. Döviz kurlarındaki hareketlilik ve en§asyon oranları gibi nedenlerle zor günler geçiren esnafımız ümitle açılanacak destek paketlerini beklemektedir. Ülkemiz ve şehirlerimizdeki ekonomi pastasında olmazsa olmaz payı olan esnafımızın destek paketine acilen ihtiyacı vardır” dedi.

 

SİCİL AFFI GETİRİLMELİ

Ödeyemediği krediler nedeniyle kara listeye alınan esnafa yönelik etkin bir sicil affı getirilmesini istediklerini ifade eden Yurtdan, “Can suyu kredisi niteliğinde sıfır faizli kredi imkânlarının sağlanması gibi konular başta olmak üzere yeni destek paketinin hazırlanması yalnızca esnafı değil, ekonomik büyümeyi de olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca esnafımızın zincir mağazalar karşısında varlığını sürdürebilmesi için şehirlerimizde ‘Esnaf Çarşıları’ kurulmalıdır. Şehirlerimizdeki imar planları hazırlanırken ticari alanların belirlenmesi sürecinde esnaf ve sanatkarları temsil eden kuruluşlar da dahil edilmesini istiyoruz. Oda başkanları olarak Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’in de her platformda dile getirdiği bu haklı beklentilerimizin karşılanması için takipçi olacağımızı belirterek esna§arımıza işlerinde kolaylıklar dileriz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir