En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bakanlık müdahale edecek

Kırıkkale’de sayıları bir hayli yüksek olmasına rağmen, başarı oranına hiçbir etki ve katkıları olmayan korsan dershane ve özel okullara Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı ile baskın yapılacağı ileri sürülüyor.
Bu haber 409 kere okunmuş. 06.10.2019 Pazar 12:04

BAKANLIK HAREKETE GEÇİYOR

Özellikle 15 Temmuz sonrasında FETÖ okul ve dershanelerine yönelik operasyonların ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de boşluğu doldurmak maksadıyla sayıları bir hayli artan, kimisi dernek, kimisi de vakıf kimliği adı altında faaliyet göstermeye çalışan adeta korsan durumundaki kimi dershane ve özel okullara baskın denetimler yapılacak. İsimlerini değiştirerek sürekli eğitim sektöründe kalmaya çalışan, ancak eğitimde başarıya hiçbir etki ve katkıları olmayan bu kuruluşların kapatılması gündemde.

 

MEYHANECİ BİLE VAR

Bakanlık talimatı ile Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bu korsan kuruluşlara baskınlar ve denetimler yapılacağı bilgisi geliyor. Özellikle kimi dernek ve vakıfların şemsiyesi adı altında faaliyet göstermeye çalışan bu kuruluşların tek amaçlarının para kazanmak olduğu ifade ediliyor. Yönetici kadrolarının kimisinde meyhaneci, kimisinde de lokantacı olduğu iddia edilirken, yönetici kadrolarının bile eğitimcilerden oluşmadığı kaydediliyor. Üstelik bir yıllık ücret olarak da en az 5 bin bira para alındığı söyleniyor.

 

FIRSAT EŞİTLİĞİNE ZARAR

Eğitimde fırsat eşitliğine zarar verdiği bildirilen bu kuruluşların kimisinin tek branşta eğitim vermesi gerekirken, Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğünü kandırır gibi bir çok branşta kişisel gelişim kursu adı altında eğitim faaliyetinin içinde yer almaya çalıştıkları konuşuluyor. Bu kuruluşların yapılacak bir denetimle hem baskı altına alınacağı ve hem de kapatılmasının söz konusu olduğu belirtiliyor. Kayıt yaptıran öğrencilerin de zarar görmemesi için Milli Eğitim tarafından eğitim faaliyetlerinin karşılanacağı vurgulanıyor.

 

BASKIN DENETİMLER OLACAK

Çalışma için düğmeye basılırken, önümüzdeki en kısa süreçte baskın denetimlerin başlayacağı, velilerin maliyet yükünün düşürüleceği, öğrencilerin de daha geniş kapsamlı bir çalışma ile lise veya üniversitelere hazırlanacağı ifade ediliyor. Ayrıca çalışma ile bu kuruluşların harcamalarının da denetim altına alınacağı gelen bilgiler arasında.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir