En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Arıcılık böyle gelişiyor

Delice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunularak destek alan “KOP Bölgesinde Meralar Arıcılıkla Gelişiyor” projesi kapsamında 75 dekar alanda lavanta bahçesi kuruldu.
Bu haber 276 kere okunmuş. 23.12.2019 Pazartesi 15:08

PROJELER DEVAM EDİYOR

Delice ve Balışeyh İlçelerinde 5 üreticiye ait toplam 75 dekar alana dikilen lavantalar ile arıcılığın desteklenmesi ve üreticilerin lavanta balı üreterek kazanç sağlamaları amaçlanıyor. Proje ile kurulan lavanta bahçelerinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz; ilimizde arıcılığın desteklenmesi için arılı kovan dağıtımı ve ana arı dağıtımı gibi süregelen projelerin yanı sıra, KOP İdaresi Destekli projelerin de devam ettiğini belirtti.

 

GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Lavanta bahçeleri ile lavanta balı üretiminin de bu çalışmaların bir parçası olduğunu dile getiren ve bu alanda 2019 yılında Bahşılı ilçemizde 10 dekar, Balışeyh ilçemizde 35 dekar lavanta bahçesi kurulumu yapıldığını hatırlatan Yılmaz; “ Lavanta, arıcılık için önemli. Bu bahçeler sayesinde üreticilerimiz lavanta balı elde ederek önemli bir gelir artışı sağlayacaklar. İlimizde tarımın her alanında olduğu gibi arıcılığında gelişimi için çalışmalarımız devam ediyor. Tarım bir sektör ve üretimi hem her alanda hem de işbirliği içerisinde bir bütün olarak geliştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir