En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Akıllı ambulans projesi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ve Kırıkkale’de de pilot uygulamaları devam eden “Akıllı Ambulans Projesi” kapsamında Sağlık Bakanlığı yetkililerinden bir heyet Kırıkkale’de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Bu haber 593 kere okunmuş. 13.06.2019 Perşembe 10:53

PİLOT UYGULAMA SÜRÜYOR

Kırıkkale Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Semih Korkut, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aydın, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Şamil Kurgun, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ve İlimizde de pilot uygulamaları devam eden “Akıllı Ambulans Projesi” kapsamında Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

 

DİJİTAL ORTAMDA KAYIT OLACAK

Proje ile birlikte ambulansta yapılan tüm işlemlerin tablet uygulamasıyla dijital ortamda kayıt altına alınması, hastaya ilişkin tüm bilgilerin anlık olarak Komuta Kontrol Merkeziyle paylaşılması planlanmaktadır. Uygulamayla birlikte daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verilmesi hedeflenmekte olup gerçekleştirilen ziyarette Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında sistemin kullanımı sonucunda elde edilen veriler ışığında fikir alışverişinde bulunulmuştur.” İfadelerine yer verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir