En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Adalet ormanı kuruluyor

Mahkemelerce verilen “Kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırma” yükümlülüğü kapsamında...
Bu haber 659 kere okunmuş. 24.03.2019 Pazar 09:58

Mahkemelerce verilen “Kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırma” yükümlülüğü kapsamında, Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki yükümlüler ile cezalarını Keskin T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumunda infaz eden hükümlüler oluşturulan ‘Adalet Ormanı´nda yüzlerce taze fidanı toprakla buluşturdular.

 

500 ADET FİDANI

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Keskin T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile “Adalet Ormanı” oluşturuldu. Keskin T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu ağaçlandırma sahası içerisine oluşturulan “Adalet Ormanı”na ilk fidanları ise Denetimli serbestlik hükümlüleri elleri ile toprakla buluşturdu. Mahkemelerce haklarında hapis cezası verilen hükümlülerin cezasının tamamını ya da bir kısmını kanunda sayılan durumlarda kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalıştırılarak cezalarını infaz etmekteler. Bu kapsama giren Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki hükümlüler ile Keskin Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlüler Kırıkkale Kırşehir karayolu üzerindeki “Adalet Ormanı”na 300 adet sedir, 200 adet karaçam fidan dikimi yaparak kıraç toprakların yeşillenmesine katkı sağladılar.

 

YEŞİL ALANA DOĞRU

Orman Haftası içerisinde düzenlenen “Adalet Ormanı” oluşturma etkinliğe Kırıkkale Valisi Yardımcısı Şahin Arsal, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Kırıkkale İdare Mahkemesi Başkanı Doğan, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları,  Adliye personeli “Adalet Ormanı” kurulmasına ev sahipliği yapan Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki hükümlülerin yarı yıl tatilinde okulların boya badana bakım ve onarımlarını yaptıklarını, bahar ayına ise fidan dikimi ile başladıklarını belirterek hükümlülerin toplumsal faydaya sağladıkları katkının altını çizdi. Kırıkkale´nin çorak bir arazide kurulu bulunduğunu, son yıllarda ormanlık alanın sayısının arttığını belirten Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Ayaz, Adalet Bakanlığı olarak bu alanlara bir yenisini eklediklerini, Kırıkkale – Kırşehir karayolu üzerindeki Keskin T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünün ileriki yıllarda yeşil bir alan içinde kalacağını belirtti.

 

HÜKÜMLÜNÜN REHABİLİTASYONU

Dört dönüm alanda toplam 500 karaçam ve sedirden oluşan fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Orman İşletme Müdürlüğümüzün ağaçlandırma çalışmalarında, ormanlık alanların bakımında, kamuya yararlı işte ücretsiz çalıştırma yükümlülerin katıldığını, bu tür çalışmaların ile bu kapsamdaki hükümlülerin topluma kazandırılması, rehabilitasyonu açısından çok önemli bir yer tuttuğunu, kamunun sağladığı faydanın ise yadsınamayacağını belirtti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir