En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

18 Mart Programı

Zaferlerle ve kahramanlıklarla dolu tarihimizde müstesna bir yeri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı münasebetiyle Kırıkkale Üniversitesi tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri'ni Anma Günü” konulu program düzenlendi.
Bu haber 48 kere okunmuş. 19.03.2024 Salı 18:14

PROGRAM DÜZENLENDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi ile devam etti. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı videonun izlenmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, programın açılış konuşmasını yaptı. İstiklale ve istikbale ne kadar aşık bir millet olduğumuzu Çanakkale Zaferi’nin dost ve düşman herkese gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Müslüman Türk milleti kendisinden kat kat büyük düşmana neredeyse 15 Temmuz’da yaptığımız gibi kazma kürekle savaşıyor ve Çanakkale’nin geçilmezliğini ilan ediyor. Çanakkale’yi geçemeyen ve Kurtuluş Savaşı’nda topraklarımızı ele geçiremeyenler, 15 Temmuz’da olduğu gibi farklı senaryolarla hain emellerini gerçekleştirmek istiyorlar. Siz gençler de onların kirli emellerine ulaşmaması için ülkemizdeki teknoloji devrimine katkı sağlamalısınız. Yüksek teknolojili ürünler üreten yerli ve milli projelerde yer alacaksınız ve bizi dünya devletleri arasında zirveye taşıyacaksınız” dedi.

 

YİGİTLERİN DESTANI

Programda konuşma yapan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Büyükelçi Prof. Dr. Derya Örs, “18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Boğazı’na yüklenen düşman, esasen tek dişli canavarların ezelden beri hür yaşayan milletlere zincir vurma arzularının bütün dünyayı ateşe attığı bir devrin temsilcisi olarak görülebilir. Nitekim Faruk Nafiz’in velûd kaleminden de anladığımız gibi, donanmalarıyla topa, bataryalarıyla tüfeğe, ordularıyla nefere hücum eden çelikten alaylar Çanakkale’de milletimizin başına üşüşmekten ne hayâ ne de imtina etmiştir. Fakat ‘nice tüysüz yiğitlerin’ Türk Bayrağı altında yazdığı destanla, işgalcilerin bayrağı tutuşup yere düşmüş, böylece zalimin haklı, vahşinin kudretli sayıldığı devrin sonuna gelinmiştir” dedi.

 

VALİ KONUŞMA YAPTI

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, "Bizler benliğimize güvenmekle mükellefiz. Biz öyle ecdadın torunlarıyız ki her daim hakkı temsil etmişiz. Aslında yaşayan mücadele ta Orta Asya’dan çıkıp Anadolu kapılarına dayanmamız ve üç kıtada hüküm sürmemiz iken diğer taraftan Çanakkale Savaşımız, Kurtuluş Savaşımız, Kıbrıs Savaşımız ve 15 Temmuz, hepsi hak ile batılın mücadelesidir. Dolayısıyla ecdadımızla ne kadar övünürsek azdır çünkü ecdat, kutlu yürüyüşünde hiçbir zaman Allah’tan başka bir yerde baş eğmemiştir. Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızın Çanakkale konuşmasında, Çanakkale Zaferini şöyle nitelendirdi: Aslında bu bir dik duruştur. Çanakkale, bir duruştur.

 

HEDİYELER VERİLDİ

Konferans sonunda Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen'e verdiği değerli bilgiler sebebiyle teşekkürlerini sundu ve Çeşnigir Köprüsünün resmedildiği çini tablo hediye etti. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş; Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı BE Prof. Dr. Derya Örs'e teşekkür ederek çini vazo hediye etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir