En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hekimler proteste etti!

Kırıkkale'de sağlık çalışanları, Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya'da görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti. Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Bülent Yıldız çok anlamlı bir konuşma yaptı.
Bu haber 273 kere okunmuş. 07.07.2022 Perşembe 20:00

TEPKİ GÖSTERDİLER

Kırıkkale'de sağlık çalışanları, Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya'da görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Hastanelerinde bir araya gelen hekimler ve sendikalar saldırıya tepki gösterdi. Gurup adına açıklamada bulunan Dr. Neslihan Şebin, "Bugün en zoru, ciğerimiz yanıyor. Dik durmaya çalışıyoruz." dedi. Saldırıyı kınayan hekimler iki gün boyunca da grev yaparak görev yapmayacaklar. Greve ve basın açıklamasına hekimlerin katılımının çok yüksek olduğu gözlendi.

 

İKİ GÜNLÜK GREV

Basın açıklamasında bulunan hekimler, Karakaya'nın görevi başında öldürülmesini alkışla protesto etti. Öte yandan, Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığınca Yüksek İhtisas Hastanesi önünde de basın açıklaması yapıldı. Üzücü olay nedeniyle alınmayan önlemlerden dolayı hekimler iki günlük iş bırakma eylemi de başlattı. Bu nedenle Kırıkkale’deki hiçbir sağlık kuruluşunda poliklinik hizmeti verilemedi. Hastaneler ve sağlık kuruluşlarının sadece acil servisleri görev yaptı.

 

YILDIZ’DAN ANLAMLI KONUŞMA

Tıp Fakültesi’ndeki açıklamaya Kırıkkale Tabip Odası olarak destek veren Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Bülent Yıldız, “Bir hekim hastasına bilerek ve isteyerek zarar vermek ister mi? Bunu herkes onlarca defa sorsun. Bizim dışımızda toplum sorsun. Yetkili mercilerden artık talepte bulunmuyorum. Çünkü onlarca defa bulunduk. Hiçbir şey olmadı. Ben artık sizlerden talepte bulunuyorum. Buna artık pirim vermemeliyiz. Birlikteliğimiz bozulmasın. Biz birbirimizin sesini duyabiliyoruz. Keşke bu birlikteliği daha önce sağlayabilseydik. Biz hep korktuk. Grev yapmaktan korktuk. Ama ölmekten korkmadık. Son on onbeş yıla bakalım. Bizi bu sürece ne getirdi? Bizi bu katliama neler sebep oldu? Bizler şifa dağıtıyoruz. Ölümsüzlük iksiri dağıtmıyoruz.

 

BU HALE NASIL GELDİK?

Artık şunu birilerinin topluma anlatması lazım. Tıpta komplikasyon diye bir şey var. İnsanlar evlerinde kalp krizi ile ölüyor eceliyle ölmüş oluyor. Ancak hastanede ölünce altında bir şeyler aranmaya başladı. Otuz yıl önce böyle miydi? Takdiri ilahi diye bir şey var. Neden bu hale geldik? En başta sağlık politikaları bizi bu duruma getirdi. Sağlık politikalarının hepsi hasta memnuniyeti üzerine kuruldu ne yazı ki. Kelle başı sağlık politikası belirlemeyeceksiniz. Tıp fakültesi birinci sınıftan öğrenciyi alacaksınız, bir hekimin hastaya ayırdığı süreye kadar itinayla inceleyip ona göre sağlık politikası belirleyeceksiniz. Kelle başı sağlık politikası belirlemeyeceksiniz, bu şekilde olmaz. Doktorun elini hastanın cebinden çekeceğiz, doktor efendi dönemi bitti, gidiyorsa gitsinler gibi söylemler bizi bu duruma getirdi. Öncelikle toplumun bu konuda eğitilmeye ihtiyacı var” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir