En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çifte denetim yapıldı

Kırıkkale’de ekipler tarafından binlerce üniversite öğrencisinin olduğu Yahşihan ilçesinde, kafeler ve marketlerde fahiş fiyat denetimleri yapıldı. İl Salgın Denetim ekipleri de HES kodu kontrollerini gerçekleştirdi.
Bu haber 229 kere okunmuş. 06.10.2021 Çarsamba 18:04

MARKET DENETİMİ

Kırıkkale'de marketlerdeki fahiş fiyatların önüne geçebilmek amacıyla 31 ürünün yer aldığı listenin alış ve satış fiyatları üzerinden kar marjları denetlendi. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, binlerce öğrencinin olduğu Yahşihan ilçesinde de kafeler ve marketlerde denetimlerini gerçekleştirdi. Denetimler sonucu normalin üzerinde fiyat artışı gözlemlenen ürünler tespit edilerek, 'Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu' tarafından incelemeye alınacak. Firmalardan savunmaları talep edilip, haksız fiyat artışı yaptığı belirlenenlere 10 bin liradan 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

 

HES KODU DENETİMİ

Bu arada, İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri de kafelerde ve insan yoğunluğunun olduğu alanlarda HES kodu sorgulaması yaptı. Pozitif vaka artışının önüne geçmek için 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüren ekipler, kafe ve restoranlarda müşterilerin HES kodu kontrolleri gerçekleştirildi. İşletmecilerinde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi. Sokakta gezen vatandaşlara da sık sık maskelerini takmaları konusunda uyarılar yapıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir