En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ambulans eğitimi

Sağlık Bakanlığı 112 Acil Servis Hizmetlerinde görev yapan ambulans sürücüleri, yoğun trafiğe rağmen hastaları güvenle ve zamanında hastaneye ulaştırmak için zorlu eğitimlerden geçiriliyor.
Bu haber 213 kere okunmuş. 01.06.2022 Çarsamba 19:01

EĞİTİM ÇALIŞMASI

Aynı zamanda acil bakım teknikeri (paramedik) veya acil tıp teknisyeni (ATT) olan 112 Acil Servis ambulans sürücülerine, vaka bilgisi geldiği andan itibaren hızlı müdahale için olay yerine ulaşması ve hastayı güvenle hastaneye yetiştirmesi amacıyla Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi veriliyor. Ambulans sürücülerinin, özellikle yoğun trafikte yapacakları manevralarda direksiyon hakimiyetini koruması, hızlı ve kontrollü sürüş kazanmaları için verilen eğitimlere, Ankara'nın Sincan ilçesinde özel oluşturulan parkurda, yaklaşık 25 sağlık personeli katıldı.

 

UYGULAMALI EĞİTİM

112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan Paramedik ve ATT'lere verilen eğitimlerde, "ambulansların mekanik özellikleri, basit arizaların tanımlanması ve önlenmesi, araç güvenlik sistemlerinin kullanımı, ambulanslarda hız problemleri ve araç kontrolü, olağandışı yol ve hava şartlarında ambulans kullanabilme, kazadan kaçış, panik fren, takip mesafesi, güvenli sollama, ayna kullanımı ve derinlik algısının geliştirilmesi" gibi birçok konu uygulamalı gösterildi. Sağlık Bakanlığınca 2005'te Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitici Eğitimi olarak verilmeye başlayan eğitimlerin, 2021'de ismi ve içeriği değiştirildi.81 ilde 851 eğitmen tarafından verilen eğitimlerden, yılda yaklaşık 1750 paramedik ve acil tıp teknisyeni yararlanıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir