En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

80 bin kişi aşılandı

Bu haber 305 kere okunmuş. 16.04.2021 Cuma 16:36

AŞI AÇIKLAMASI

Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Murat Ağırtaş, Kırıkkale'de uygulanan Covid-19 aşısı hakkında bilgi verdi. Ağırtaş, Kırıkkale'de 77 Bin 900 doz COVİD-19 aşısının yapıldığını ifade etti. Ağırtaş, " Dünyayı etkisi altına alan ve bir yılı aşkın bir süredir mücadele ettiğimiz COVID-19 virüsüne karşı şuan ki tek silahımız aşılanmadır. Dünya genelinde aşılanmada 6. sırada bulunan ülkemizde bu zamana kadar 19 milyon dozdan fazla aşı yapılmış olup, ilimizde ise bu zamana kadar yaklaşık 77 bin 900 doz COVID-19 aşısını yapılmıştır.''dedi.

 

AŞI UYARISI

Ağırtaş, "Aşının özellikle risk grubundaki bireylere olan olumlu katkısı apaçık ortadadır. Hem kendimizi, hem sevdiklerimizi korumak için mutlaka aşı yaptırmalıyız. İlimizde bu zamana kadar hedef nüfusun yüzde 66,5’i COVID-19 aşısının birinci dozunu yaptırırken, bu sayı ikinci dozda yüzde 43,5’a  ulaşmıştır. Aşılanmanın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gösteren sağlık çalışanlarımızın 1 ve 2. doz aşılanma dilimi yüzde 84’dür. 65 yaş üstü vatandaşlarımızda bu oran yüzde 79 iken, 50-64 yaş vatandaşlarımızda bu oran yüzde 53,5’dür.İlimizde kişilerin tercihlerine göre hem ÇİN menşeli (Sinovac/CoronaVac), hem de ALMAN menşeili (Biontech / Pfizer) aşısı yapılmaktadır. Aşılama çalışmalarımız Aile Sağlığı Merkezlerimiz (ASM), Yüksek İhtisas Hastanemiz, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Yaşam Hastanesinde yapılmaktadır. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uyan evde bakım hastaların aşılamaları ise evlerinde yapılmaktadır” dedi.

 

ÖNLEM AÇIKLAMASI

Ağırtaş, "Öte yandan Sinovac aşısı tüm tesislerimizde vatandaşlarımıza yapılabilmekteyken, Biontech sadece Yüksek İhtisas Hastanemizde yapılmaktadır. Aşı sıranız geldikten sonra ALO 182’yi arayarak veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevunuzu alarak ilgili kuruluşlarda aşınızı kolay bir şekilde yaptırabilirsiniz. Aşılama hizmetimiz Yüksek İhtisas hastanemizde gece 24:00’a kadar hafta sonu da dahil hizmet vermektedir.Unutmayalım ki; eski normal yaşantımıza dönebilmek için maske, mesafe ve temizlik kurallarına ek olarak, hastaneye yatış oranını düşüren elimizdeki en güçlü silah olan aşılarımızı ise sıramız gelince yaptırarak önlemlerimizi almalıyız.''dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir