En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yüz ton ürettiler

Kırıkkale'de Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2020 yılında 100 ton temizlik malzemesi üretti.
Bu haber 475 kere okunmuş. 08.01.2021 Cuma 17:14

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Okul olarak sıvı sabun ve kolonya üretimi kapsamında yola çıktıklarını ancak pandemi şartlarının ortaya çıkmasıyla vatandaşların ihtiyacı olan ürün yelpazesini artırdıklarını anlatan Temizgül, şöyle konuştu: "Yıl sonu itibarıyla kolonya, sıvı el sabunu, genel yüzey temizleyici, çamaşır suyu, kireç çözücü, elde yıkama bulaşık deterjanı, klor bazlı mekan dezenfektanı ve alkol bazlı el dezenfektanı üreterek 8 çeşit ürüne çıktık. Kurduğumuz atölyenin günlük kapasitesi 8 ton. Sipariş olduğu takdirde bir günde ürünleri yetiştirebilme özelliğine sahibiz. Üretim işlerinde kimya öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz görev almaktalar. Bu atölyenin kurulumu hem öğrencilerimizi okula bağladı hem de işi öğrenmelerini ve döner sermayeden para kazanmalarını sağladı."

 

BİLGİLER VERİLDİ

Temizgül, bütün öğrencilerin dönüşümlü olarak atölyeye geldiğini ve mezun olduklarında hem kendi işletmelerini kurabileceklerini hem de okulda usta öğretici olarak çalışabileceklerini dile getirdi.Bu yıl ürün çeşidini 12'ye çıkarmayı planladıklarını aktaran Temizgül, 2020 yılında 100 ton temizlik malzemesi ürettiklerini ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm okulların dezenfektan ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.​​​​​​​

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir