En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yerel lezzete destek

Aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların yemek kültürü ve yerel lezzetler alanında desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde 81 il genelinde ‘Kız kardeşim hibe programı’ ikinci kez hayata geçirildi.
Bu haber 471 kere okunmuş. 24.11.2020 Salı 20:27

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kız Kardeşim Projesi kapsamında yerel lezzetler üzerine çalışan girişimci kadınların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Yerel Lezzet Girişimciliği Destek Programı ikinci kez yeniden Kırıkkale dahil 81 il genelinde hayata geçirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde, kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının sağlanması amacıyla, Habitat Demeği ve Coca Cola Türkiye iş birliğinde Kız Kardeşim Projesi yürütülüyor. 

 

VARLI BİLGİ VERDİ

Program hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale'den de müracaat etmek isteyen girişimci kadınların başvurularının kabul olması durumunda bu destekten yararlanma imkanına sahip olabileceğini söyledi. Varlı, “Proje kapsamında ikinci kez hayata geçirilen "Kız Kardeşim Hibe Programı"nda, sadece belirlenen pilot iller değil, 81 ilden seçilecek yeme-içme sektöründe yer alan 30 kadın girişimcinin desteklenmesi, ürettikleri lezzetlerin tanıtılması, görünürlük faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ile sosyal ve ekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

 

ÇALIŞMAYI ANLATTI

 Varlı, “Proje kapsamında, yeme-içme sektörüne yönelik çalışan, hâlihazırda işletme sahibi olan kadın girişimcilerin işletmelerini geliştirebilmeleri için 29 kadın girişimci 25.000'er TL, 1 kadın girişimci de 40.000 TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765.000 TL'lik iş geliştirme hibesiyle desteklenecektir. Projeye ilişkin detaylı bilgi ve başvuru şartlarına https://kizkardesim.net/kiz-kardesimhibe-programi/adresinden ulaşılabilecektir” diyerek başvuru için link adresini paylaştı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir