En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yaşasın mücadelemiz

Kırıkkale CHP Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakkal, parti binasında açıklamada bulundu.
Bu haber 2022 kere okunmuş. 12.06.2020 Cuma 15:05

Kırıkkale CHP Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakkal, parti binasında açıklamada bulundu. Bakkal, "Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı ve erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek!'' dedi.

 

 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Bakkal, "Tüm dünyada ve Türkiye'de korona virüs ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki korona salgını süresince en çok etkilenen kesim: işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve tabii ki kadınlardı. Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük. Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti arttıran önemli bir unsura dönüştü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Daha birkaç gün önce Konya'da Nargül Yıldız, Muğla'da Zeynep Şenpınar Manisa'da Gülnur Kocabaş Rize'de Rukiye Çerman ve Diyarbakır'da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi” dedi.

 

ÖLMEK İSTEMİYORUM

Bakkal, "Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı ve erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek! Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza İzin vermeyeceğiz, 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız, İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açmanıza İzin vermeyeceğiz. Aile içinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz. Kadınların 'Ölmek istemiyorum' 'Ölmeden koruyorsun beni,' Beni öldürdükten sonramı tutuklayacaksınız' çığlıkların yükselmedi bir hayatı kuracağız! Yan yana gelerek, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz! Bu memlekette özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği şehirleri inşa edeceğiz. Yaşasın kadınlar! Yaşasın mücadelemiz!'' dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir