En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yarış tanıtımı yapıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışı 22-25 Eylül 2022 tarihlerinde Kırıkkale’de gerçekleştirilecek.
Bu haber 164 kere okunmuş. 12.09.2022 Pazartesi 20:14

TANITIM YAPILDI

“Pedallar Anadolu’nun Kalbinde; Kırıkkale” sloganı ve “Yeşili Sev, Pedala Geç” söylevi 7.Etap Türkiye Şampiyonası Basın Lansmanı Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun katılımı ve himayelerinde Kırıkkale Valiliği konferans salonunda yapıldı. 22-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 7.Etap Türkiye Şampiyonası yaklaşık 100 kilometrelik bir alanı kapsayacak. Lansmana katılım oldukça geniş oldu. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı, Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan,  Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri, Türkiye Bisiklet Federasyonu Kırıkkale Temsilcisi Pınar Taşcı Yıkılmaz,  Tertip Komitesi Başkanı Taki Kaplan ve vatandaşlar katıldı.

 

DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu yaptı. Tekbıyıkoğlu, Bu organizasyon sayesinde Kırıkkale'nin adını tüm Dünya'ya duyuracaklarını ifade eden Tekbıyıkoğlu, ayrıca Kırıkkale'de üretilen Anadolu Kırıkkale bisikletlerinin de tanıtımını yaptı. Tekbıyıkoğlu "Bu bisiklet bizim. Kırıkkale üretimimiz, Kırıkkale markası taşıyor. Elektrik ve klasik bisikletlerimiz var. Merakı olanlara hediye edeceğiz. Bir çok kent spor dallarıyla birlikte, yurtdışında ve yurt içinde tanınırlığı çok artıyor. Bizde bisiklet federasyonuyla beraber ilimize nasıl katkılarda bulunuruz diye bir araya geldik ve böyle bir organizasyon düzenleme kararı aldık. Biz bunu her sene gerçekleştirileceğiz. Şehrimiz 43 vilayetin üzerinde. Kırıkkale sadede yanından geçilecek bir yer değil. Gezilecek görülecek çok önemli bir yer.  Bu organizasyon bize bu fırsatı verdi. Bunu bir milli görev olarak düşünüyoruz. Kırıkkale'de bütün kurumlara büyük görev düşecek. Hep beraber bu yükün altından kalkacağız. Katkılarından dolayı hemşerimiz Bahattin beye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

KIRIKKALE İÇİN BAŞLANGIÇ

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön ise yaptığı açıklamada bu organizasyonun Kırıkkale için daha başlangıç olduğunu ifade etti. Akyön, "Basın lansmanını Pazartesi günü yapalım dedik. Bugün bu günde  bizi bir araya toplayan sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç. Organizasyonumuz 4 gün sürecek. 400 sporcu Kırıkkale'ye gelecek. Yarışlar 100 kilometrelik bir etaptan oluşacak. Kırıkkale'de dünyada yer alması çok önemli. Kırıkkale'yi Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız. Emeği geçen tüm il müdürlerimize ve basımımıza teşekkür ediyorum. Bu Kırıkkale'nin meselesi. Yapmış olduğunuz bu çalışma bu bir marka. Çeşnigir'in kültürden mirasını dünyaya tanıtacağız. Pazar günü saat 15'de bisiklet halk günümüz var. Hepinizi bu yarışa davet ediyorum” diye konuştu.

 

BÜYÜK MESAİ HARCADIK

Tertip Komitesi Başkanı Taki Kaplan ise bu organizasyon için yoğun bir mesai harcadıklarını emeği geçenlere teşekkür etti. Kaplan, "Biz federasyon olarak ilk başta, barınma sorunlarını çözdük. Valimizin talimatıyla çalışmalarımıza başladık. Yarış parkurunun hazırlanması, ödül kapısı, yiyecek içecekler, reklamların hazırlanması için yoğun mesai harcadık. Devletimiz bu çalışmaları üstlendi. Bu çalışma bu hale gelene kadar büyük bir emek var. Yoğun katılım sağlayacağız. Tüm çalışma arkadaşlarımı teşekkür ediyorum” dedi. Yaklaşık 400 sporcu ve 40 takımın katılımıyla 4 gün sürecek şampiyonada, "Genç erkekler", "Yıldız U17 erkekler", "Yıldız U15 erkekler", "Genç kızlar", "Yıldız U17 kızlar", "Yıldız U15 kızlar", "Master+35", "Master+40", "Master+45", "Master+50", "Master+55" ve" "Master+60" kategorilerinde yarışlar gerçekleştirilecek. Lansman toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir