En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yahşihan sahipsiz değil

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Çalışma (TYP) projesi kapsamında ilçede eğitim kurumlarına ayrılan 34 personel kontenjanının yeterli olmadığını ifade etti.
Bu haber 336 kere okunmuş. 07.10.2019 Pazartesi 17:18

BU HAKSIZLIK DÜZELTİLMELİ

İŞKUR tarafından Kırıkkale merkez ve ilçelerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okullarda TYP kapsamında görevlendirilmek üzere yapılan alımların kuraları çekildi. Kura çekiminde 28 bin nüfusla Kırıkkale’nin en büyük ilçesi konumunda olan Yahşihan’a 34 kişi kontenjanı ayrılması tepkiyle karşılandı. Makamında il genel ve belediye meclis üyeleriyle basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Türkyılmaz, “Konuyla ilgili gerekli başvurularımızı yaptık. Bu haksızlık düzeltilmelidir” şeklinde tepkisini ifade etti.

 

ŞAHSİ SORUNUMUZ YOK

Türkyılmaz, “Kırıkkale’de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları için İŞKUR tarafından yardımcı personel kura çekimi gerçekleştirildi. Kırıkkale’de toplamda 400’e yakın bir personel dağıtımı oldu. Yahşihan nüfusu 28 bin 285 iken okul sayısı 19 ve Yahşihan’a verilen 34 yardımcı personel var. Diğer bir ilçemizin ise 6 bin 120 hesabı var 6 okulu var, 700 öğrencisi var ona da 34 personel verilmiş. Bu Milli Eğitim’in işi ama burada halkı temsil eden insanlar var. Burada Yahşihan’da ikamet eden öğrenciler okullar hiç sayılamaz.”

 

75-80 OLMALIDIR

“Buradan biz tepkimizi göstermek için bir araya geldik ve bu İŞKUR’dan verilen kişi sayılarının tekrardan gözetilerek, adilane şekilde verilmesini talep ediyorum. Bunun ne AK Parti ile ne MHP ile ne de CHP ile hiçbir alakası yok. Bu sadece Yahşihan’da ikamet eden, Yahşihan’da ikamet eden Yahşihan’da okula giden çocuklara verilmiş bir cezadır bu. Biz tekrardan bunun gözden geçirilerek üç bin öğrenciye düşecek 34 kişinin tekrardan gözden geçirilmesini rica ediyoruz. Burada da meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyelerimiz var. Burada hep beraber birlik içindeyiz. Bu sayının 75-80 olması bize yeterli olacaktır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir