En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Vergi güçtür

24 Şubat -1 Mart 2020 tarihleri arasında kutlanan31. Vergi Haftası nedeniyle Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar ve yönetimi Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti.
Bu haber 638 kere okunmuş. 28.02.2020 Cuma 07:54

VERGİ ZİYARETİ

Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar, "Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlarıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir.  Yurtta çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek olup bu etkinliklerden bazıları şunlardır; Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacaktır. Genç girişimcilere vergi konularında bilgilendirme yapılacak ve “Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki" broşürü dağıtılacaktır.  Üniversitelerde stantlar kurularak vergi bilinci, kayıt dışı ekonomi, istihdam, kariyer imkanları vb. konularda bilgilendirme yapılacaktır. Türkiye genelindeki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri verilmektedir."

 

VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR

Bir ülkenin kalkınmasında verginin önemine değinen Bayraktar, "Vergi, devletin yaptığı hizmeti güçlendirmek ve dünya çapında devletin gelişmesine yarar sağlamak amacıyla vatandaşlardan alınan paradır. Türkiye Cumhuriyeti anayasasında yer aldığı üzere her Türk vatandaşı vergi ödemekle yükümlüdür.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti  vatandaşlardan alınan vergilerle gücüne güç katmaktadır. sağlanmaktadır. Devlet kişinin bulunduğu yerde; bütünlüğünü ve refahını sağlamak adına kişiler tarafından oluşturulmuş bir mekanizmadır. Nasıl ki bir mağazanın kapanmaması için maddi anlamda gelir elde etmek gerekiyorsa bir devletin de hizmetlerini sürekli hale getirebilmesi için maddi anlamda gelire ihtiyacı vardır. Devlet her sene vatandaş sayısına göre ne kadar parya ihtiyacı olduğunu hesaplayarak duruma göre bir yüzde çıkarır ve vatandaşlarına verdiği hizmetleri ücretlendirir. Devlet varlığını korumak ve refah seviyesini arttırmak için vergi alır."

 

VERGİ BİLGİSİ VERİLDİ

Bayraktar, "Vergi vermek bir vatandaşın en önemli ödevlerinden birisidir. Bir ürünü kaçak kullanmak, faturasız almak kısa bir süre için size yarar sağlıyor gibi gözükse de aslında devlet adına büyük bir kaos ortamını oluşmasına ve bu nedenle de zaman içinde size zarar veriyor demektir. Fişsiz olarak aldığınız her üründe kazandığınız KDV değeri aslında size yapılacak olan yol, iş imkanı, hastane ve daha birçok hizmet anlamını taşımaktadır. Devletin durumunu daha iyi bir hale getirmesi için vatandaşların görevlerini bilerek vergi ödemesi gerekmektedir. Yeterli şekilde vergi toplanamaması halinde devletin kasası çöküş aşamasına dahi gelebilmekte ve sistemin yürümesi imkansız hale gelerek rüşvet yaygınlaşmaktadır. Bu da adalet sisteminin dahi sarsıldığı bir toplum anlamına gelir. Vergiler, bireyler ve kurumlar olmak üzere iki başlıkta, devlet tarafından alınır. Vergide eşitlik ilkesine göre, bir kurum veyahut birey, mali bütçesi ne kadarsa o kadar vergi öder." Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir ise Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar ve yönetimini odalarında görmekten son derece memnun olduğunu belirterek, "Bizler, defterdarlık ve kurumlarıyla iç içe yaşıyoruz. İkili ilişkilerimiz çok iyi her zaman biz ve üyelerimize gereken desteği veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Etiketler: Vergi güçtür

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir